רוב המפוטרות מתחום ההוראה. אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
הכיתות ריקות לחודשיים. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

שנת הלימודים תשע"ג הסתיימה - ולשמחתם של 700,000 תלמידים בחטיבות הביניים ובתיכונים היום מתחיל החופש הגדול, שיסתיים ב-26.8. לפני היציאה לחופש, שר החינוך הנחה את המורים לדבר עם התלמידים על התנהלות בטוחה באינטרנט. אל התלמידים שכבר יצאו לחופש יצטרפו בעוד עשרה ימים תלמידי בתי הספר היסודיים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תלמידי התיכון וחטיבות הביניים יפגשו היום בפעם האחרונה את המורים, יקבלו מהם את תעודות הסיום - וייצאו לבילויים. חלקם ימשיכו עוד ללמוד ולהיבחן בבחינות הבגרות, ובין לבין יבקרו בים ובאתרי הבילוי. אחרים ינסו להרוויח מעט דמי כיס בעבודות שונות.

"המרחב האינטרנטי מציע מגוון של אתגרים, מהם עולה הצורך להעניק לילדים הדרכה על ידי המבוגרים, בדגש על שימוש בטוח ומכבד", אמר שר החינוך שי פירון. בהמשך לכך, יצא חוזר מנכ"ל למנהלי בתי הספר שכולל הנחיות לתלמידים איך להתנהל ולהתבטא ברשת.

"הילדים רוצים לחוש את הדאגה"

במקביל להנחיות לתלמידים, פרסם המשרד מידע גם להורים כיצד לסייע לילדיהם לא ליפול למלכודות מסוכנות ברשת. במכתב להורים מציין המשרד, כי האינטרנט מציע לילדים הזדמנויות מרתקות, מלמדות, מסקרנות וכן מצבים מסכנים: "תפקיד ההורים במרחב האינטרנטי אינו שונה מכל מרחב חיים אחר וכי עליהם לקבוע לילד לוחות זמנים לגלישה באינטרנט, לקיים עמו שיחות על האתרים בהם הוא גולש, לברר היכן הוא גולש ועם מי הוא מדבר. אלה יהוו כלים חשובים בידי ההורים כדי להוות גורם מכוון בעל משמעות בעבור הילדים", נכתב.

מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, בירכה את התלמידים שיוצאים לחופשה בראיון לחדשות 2 באינטרנט: "אני מאחלת לכולם חופשה בטוחה. במסגרת שיעורי הכנה דנו לא רק על אינטרנט, אלא גם על איך לשמור על עצמם, להיזהר ברחצה בחופים ולשמור על זהירות בדרכים". לגבי תופעת צריכת האלכוהול על ידי בני נוער, אמרה שטאובר כי "לא מתמודדים עם התופעה ביום אחד. יש לנו תוכניות לאורך השנה שמחזקות את כישורי החיים של הילדים והחוסן הנפשי שלהם".

"אנחנו מלמדים אותם על הסכנות של אלכוהול וחומרים אחרים. עובדים על פעילויות לאורח חיים בריא: תזונה נכונה ופעילות גופנית", אמר שטאובר, והוסיפה כי משרד החינוך "זקוק לשותפות אמיצה עם ההורים - לא לפחד להגיד לילדים מה לא לעשות". "גם אם הורה מעשן זה לא אומר שאינו יכול להגיד לילד שזו טעות. צריך לשוחח עם הילדים, לראות עם מי הם יוצאים, חוזרים ומסתובבים. הילדים רוצים לחוש את הדאגה ודיאלוג עם מבוגר משמעותי", הוסיפה.