דברים שנראים לנו יומיומיים ופשוטים יכולים להיות מאבק בלתי פוסק עבור אנשים עם מוגבלויות. כך למשל מאי, שמיניסטית - תלמידת כיתה י"ב בתיכון, לא יכולה ללמוד ביחד עם חבריה בגלל שבית הספר אינו נגיש עבורה.

עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מאי חזרה לבקר את החברים בבית הספר, אחרי שבועיים שבהם נשארה בבית. היא תלמידה מצטיינת, פעילה במועצת התלמידים ולוקה בשיתוק מוחין מלידה. היא לומדת כבר ארבע שנים בבית הספר שפרירים בקיבוץ גבעת חיים איחוד, ועדיין, עבורה להגיע מכיתה אחת לאחרת או לצאת להפסקה זאת משימה שכרוכה במאמץ קשה, שעלתה לה גם לא פעם בנפילות ופציעות.

"אני לא יכולה לצאת להפסקות, ולא לבוא לשיעורים בצד השני של בית הספר", סיפרה מאי. "אני אפילו לא יכולה ללכת לשירותים, אז אני מתאפקת כל יום, שבע שעות. אני לא מבינה למה אני צריכה להיות שונה מכולם".

"למה אני צריכה להיות שונה מכולם?" (צילום: חדשות 2)
"למה אני צריכה להיות שונה מכולם?" | צילום: חדשות 2

אמה של מאי, מיקי, תומכת במאבקה. "מאי אמרה לי שהיא לא חוזרת לבית הספר עד שלא מנגישים אותו, זה היה כרעם ביום בהיר. אחר כך היא נכנסה לפייסבוק והעלתה פוסט קורע לב", הסבירה. מאי ציינה כי היא לא חוששת מתגובות הסביבה לשביתה שלה: "החיים לימדו אותי שאם יש לי מטרה אני צריכה להיות ממוקדת".

אחרי שנים של תסכול, היא החליטה להיאבק: עד שבית הספר לא יהיה נגיש לה ולתלמידים כמוה, שנעזרים בכיסא גלגלים, היא מתכוונת להישאר בבית. במקביל, היא יצאה גם לקמפיין ברשת האינטרנט, ופרסמה בפייסבוק סטטוסים ארוכים שבהם סיפרה את סיפורה. לאחר שהפוסטים שלה זכו למאות שיתופים ותגובות, היא לא חששה לפרסם אותם גם בעמוד של שר החינוך שי פירון, שעוזרו נמצא בקשר עם המשפחה.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "למרבה הצער, במשרד לא התקבלה כל בקשה מצד הרשות לצורך הנגשת בית הספר. עם קבלת הפנייה, המשרד יפעל להעביר באופן מיידי את התקציב הנדרש".