הכנס בסכנין, היום (צילום: פורת נאסר)
הכנס בסכנין, היום | צילום: פורת נאסר

מרכז החלל "מונה", שנחנך היום בסכנין, הצליח לקבץ אליו היום מגוון משתתפים מרשים. בין תלמידים מסכנין ומשגב, דרך אנשי עסקים, יזמים, אנשי הייטק ועד לאנשי סוכניות החלל הבינלאומיות, שהגיעו כולם לעיר הערבית, במיוחד לרגל המאורע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המרכז נחנך היום במעמד ראש סוכנות החלל האמריקנית נאס"א, צ'ארלס בולדן, שהגיע לאירוע יחד עם אסטרונאוטים ויושבי ראש סוכנויות חלל מרחבי העולם. בולדן נפגש במסגרת האירוע עם תלמידים מבית ספר במשגב ומבתי ספר סכנין, שהציגו בפניו פרויקטים שהכינו ברובוטיקה.

אחר כך המשיך בולדן ונפגש גם עם ראשי ערים וראשי מועצות באזור. ראש עיריית סכנין, מאזן גנאים, נשמע נרגש בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "החזון שלנו הוא שסכנין תהיה לב הגליל, מרחב לחיים משותפים לכלל האוכלוסיות באזור", אמר. "אנחנו מקווים שהמרכז הזה יעניק הזדמנויות לקידום החיים והאנשים באזור. זה כבוד גדול מבחינתנו שראש נאס"א הגיע לעיר שלנו ואנחנו מקווים שנצא יחד לחלל".

פרוקיטים מחוללי שינוי

גנאים הוסיף כי "אנחנו רוצים להתפתח ולהתקדם. אני מברך את כולם על היוזמה הזו ואני רואה את החזון - שילד מהאזור, לא משנה אם הוא ערבי או יהודי, ילך בדרכו של האסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן רמון".

מאחורי הפרויקט הזה עומדים שניים, ערבי ויהודי. ד"ר חוסיין טרביה ואסף ברימר, ששירת בעברו כטייס בחייל האוויר. ברימר סיפר על הפרויקט ומטרותיו בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "המטרה שלנו היא שהאזור הזה יתפתח, שהאנשים יתפתחו. אנחנו מאמינים כי המפתח לתהליך הוא התנעת פרוקיטים מחוללי שינוי שיהיו רב מימדים".

מונה, על פי חזון היזמים, יהיה מקום שיאפשר לאנשים ממגוון תרבויות, מגזרים ומעמדות להפגש במרחב "משוחרר מדעות קדומות ויצור יחד מציאות טובה יותר", כלשונם. בין היתר יכללו במקום מרכז שמש ואנרגיה, מרכז בינתחומי לחקר ויישום אנרגיית השמש ובו מצפה שמש, עמדות אסטרופיזיקה מתקדמות למחקר ולהדרכה, מרכז מבקרים, מעבדה דיגיטלית קהילתית ומרכז קיימות המתבסס על המרכז הסביבתי הפועל בסכנין.

"אנו מברכים על הביקור של צ'רלס בולדן ושל צמרת נאס"א בסכנין", אמר עו"ד שמי כהן, מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל. "אנו רואים בכך חיזוק חיוני לפעילות הענפה שמובילים תושבי הצפון מכל המגזרים, למען קידום העיסוק במדעים בקרב צעירים. הגליל הוא לא רק פלטפורמה נהדרת להשקעה של נאס"א בתחומי המחקר, אלא מופת לכוחו של דו-קיום אמיתי לחולל שינוי ולבנות גשר אל העתיד. אנו גאים בהון האנושי האיכותי שאנו קולטים מדי שנה בגליל ונמשיך להשקיע בכל המיזמים שהופכים את האזור לחממה לאומית לחדשנות".