"לחשוב על המזון לילדים". גרניט (צילום: יוסי זילברמן)
"לחשוב על המזון לילדים". גרניט | צילום: יוסי זילברמן

שנת הלימודים עוד רגע נפתחת, ומאות אלפי התלמידים ישובו להפסקות ולארוחות הבוקר החד גוניות ולעתים גם המזיקות לבריאותם. בשל כך, נושא תזונתם של תלמידי ישראל יקבל דגש מיוחד במסגרת פורום הפיס לחינוך הצפוי להתקיים מחר (שני), ובמהלכו ידון פאנל מיוחד בשאלה: "מה אוכלים הילדים שלנו, ומהו המזון שהם מביאים לבית הספר?"

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בפאנל המיוחד שידון בנושא, ייקח חלק גם השף אסף גרניט, מנכ"ל קבוצת "מַחְנֶיוּדַה". גרניט, שהכין ארוחה זריזה תוך כדי שיחה עם חדשות 2 Online הסביר כי דווקא עכשיו, נושא תזונתם של התלמידים בוער בעצמותיו.

"בעשור האחרון אני מקפיד מאוד על הבריאות שלי", העיד גרניט. "כל שגרת החיים שלי השתנתה ומוכוונת לאוכל בריא יותר ופעילות ספורטיבית שממלאים מקום חשוב בחיי, ובשנים האחרונות זה הופך להיות קל יותר. תוך כדי שהצלחתי להפחית ממשקל גופי הפכתי להיות אבא. פתאום אתה יותר חרד למה שהילד אוכל. כך למשל, אם הילד אוכל עוגייה, אתה שואל את עצמך 'מה הוא מכניס לגוף שלו?'", הסביר.

"להשקיע את הזמן הדרוש". גרניט (צילום: יוסי זילברמן)
"להשקיע את הזמן הדרוש". גרניט | צילום: יוסי זילברמן

סביר להניח שקיים קונצנזוס בציבור בנוגע לדבריו של גרניט, אך לא בטוח שבנוגע לנסיבות. הורים רבים יעידו כי משימת הכנת הכריכים לבית הספר גוזלת זמן רב, ולעתים ההורים אינם מצליחים לעמוד במשימה תחת הלו"ז הצפוף. בנושא זה, גרניט מסכים שמשימת הכנת אוכל מזין צורכת יותר זמן ואנרגיה מההורים בשעות הבוקר, אך הוא בוחר בעניין זה, להשליך מהנעשה במטבח שלו גם לחיי היום יום. "דור ה-X ודור ה-Y רגילים לאינסטנט", טען.

"אם אנחנו רעבים - נזמין פיצה, אם אנחנו רוצים להרוויח כסף - נעשה אקזיט. אני לא רואה פסול בהזמנת פיצה פה ושם, אבל כמו שאצלי במטבח כדי להתקדם אתה יכול למצוא את עצמך מקלף גזרים במשך שעות, כך אני יודע שגם מבחינת תזונה כדי להגיע לאוכל בריא וטעים צריך להשקיע קצת יותר".

"אני פועל בלוח זמנים צפוף מאוד, אני לא מכיר הרבה אנשים שעומדים בזה", המשיך גרניט. "אני מכיר את המציאות שבה יש עבודה מסביב לשעון". בשל כך, גרניט טוען כי בגלל חשיבות הנושא, הוא מוצא את הזמן הדרוש לכך על ידי תכנון מראש של הזמן העומד לרשותו בכדי להשקיע במזון שהוא מגיש לילדיו.

בעודו מסביר את חשיבות הנושא, הספיק גרניט להכין מנה זריזה וקלה לביצוע: כריך שקשוקה ירוקה על בסיס תרד וחביתת חלבונים. "מדובר במנה בריאה מאוד שתהיה טעימה גם כשהיא קרה. היא אפילו מחזיקה מעמד במשך יומיים כך שאפשר להכינה מראש ולדעת שהילד מקבל אוכל מזין", טען גרניט.

"התרגלנו לאינסטנט". גרניט (צילום: יוסי זילברמן)
"התרגלנו לאינסטנט". גרניט | צילום: יוסי זילברמן

כך תכינו כריך שקשוקה ירוקה:

המצרכים הדרושים:

1 כרישה
1 בצל
2-3 עלי מנגולד
עלי בייבי תרד
שום, טימין, לימון כבוש, מלח, פלפל ושמן זית (לפי הטעם האישי)

להכנת החביתה:

2-3 חלבונים
2 פרוסות לחם מקמח מלא

אופן ההכנה:

מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הכרישה, הבצל, ואת חלקם הלבן של עלי המנגולד עד להשחמה קלה. מוסיפים את הבייבי תרד ואת חלקם הירוק של עלי המנגולד. מחכים שהנוזלים יתאדו והתערובת תאבד מנפחה. מוסיפים מלח, פלפל, לימון כבוש וטימין לפי הטעם האישי. לאחר מכן מטגנים במחבת חמה את החלבונים עד להשחמה ומרכיבים את המנה על גבי פרוסות הלחם.

שקשוקה ירוקה וחביתת חלבונים (צילום: יוסי זילברמן)
שקשוקה ירוקה וחביתת חלבונים | צילום: יוסי זילברמן