האם נמצא המקור לעיוותי הכתיבה הנפוצים של תלמידים בבתי הספר היסודיים? לפי טענה שמפרסם הבוקר העיתון "ידיעות אחרונות", העובדה כי אתר הרשת החברתית "פייסבוק" מציג בעברית את סימן השאלה בתחילת המשפט - גורמת לתלמידים לחשוב כי כך גם נכון לכתוב.

את הטענה שתלמידים בבתי הספר היסודיים כותבים עם המון שגיאות אנחנו כבר מכירים. כעת מתברר שהאתר שהפך להיות כבר חלק בלתי נפרד מחיי הגולשים משפיע עליהם הרבה מעבר לסתם גלישה. בגלל שממשק השפה ב"פייסבוק" מותאם בעיקר לאנגלית, מוצג סימן השאלה מימין למשפט ולא כפי שצריך, משמאלו. לדוגמא, מי שירצה לכתוב בשורת הסטטוס שלו "מה המצב?" יקבל בעצם את המשפט: "?מה המצב".

"שמתי לב שישנם תלמידים שמתבלבלים ורושמים את סימן השאלה מימין למשפט השאלה. לא ידעתי למה לייחס את התופעה. זאת השנה הראשונה שאני נתקלת בשגיאה מוזרה שכזו", אמרה מורה מבית ספר יסודי באזור השרון לכתב "ידיעות אחרונות". "סימן שאלה כותבים מימין למשפט", הסביר ילד בן 9, שהמחיש את מרכזיות התופעה.

למרות שכדי להרשם ל"פייסבוק" צריך להיות בן 13 לפחות, דבר שאמור למנוע ממרבית תלמידי בתי הספר היסודיים להתחבר לאתר, מצאו המשתמשים מספר דרכים לעקוף את המגבלה, כמו למשל על ידי שינוי גילם או פתיחת חשבון משותף עם אחיהם הגדולים.

עד כה, כנראה, לא היו המורים מודעים לכך שייתכן שהמקרים שהתגלו בכיתותיהם מקורם בהרגלי הכתיבה ב"פייסבוק", ולכן לא דיווחו על המקרים. עם זאת, בעקבות הגילוי ייתכן שהם יצטרכו לשקול מחדש את צעדיהם בעתיד. ממשרד החינוך נמסר כי הם מודעים לתופעה.