האם המהפכה הטכנולוגית של הילדים הושלמה? חברו הטוב ביותר של הילד האמריקני הוא ללא ספק המסך - כך עולה מסקר חדש שמפרסמת "קרן קייזר", ארגון מחקר שמטרתו לבחון נושאי בריאות שונים שעולים על סדר היום הציבורי.

על פי ממצאי הדו"ח שפרסמה הקרן לאחרונה, משנת 2004 ועד 2008 חלה עליה של קרוב לשעה בזמן הממוצע שילדים אמריקנים בגילאי 8 עד 18 משקיעים בצפייה במסך - בטלוויזיה, במחשב, באייפוד, בטלפון הסלולרי ועוד - משש שעות וחצי ביום לשבע וחצי. דווקא הצפייה בטלוויזיה באופן ספציפי ירדה בעשרים דקות בממוצע - ב-25 דקות.

צריכת התקשורת הכללית של הילדים עלתה אף היא במהלך ארבע השנים, כשהם משקיעים לא פחות מ-11 שעות בממוצע בכל אמצעי המדיה האפשריים. נתון זה לא כולל עוד חצי שעה בממוצע ביום שילדים מבלים בשיחות בטלפון הנייד, שעה וחצי נוספות של שליחת הודעות טקסט ואת העובדה כי מרביתם מבצעים חלק מהפעולות בו זמנית - צופים בטלוויזיה ומשחקים במחשב, שולחים הודעת טקסט ושומעים מוזיקה ועוד.

עורכי המחקר, שאולי היו קצת בהלם מהגידול המשמעותי בנתונים, ממהרים להרגיע את ההורים שכבר נכנסים לפאניקה. "עדיין אי אפשר לקבוע אם הגידול הזה בנתונים מהווה השפעה חיובית או שלילית", אמר ראש מכון המחקר ד"ר מייקל ריץ'. "התקשורת הפכה להיות חיונית כמו האוויר שהם נושמים, המים שהם שותים והאוכל שהם אוכלים", הוסיף.

עם 11 שעות של צריכת תקשורת ועוד שמונה שעות של שינה - נשארות לילדים חמש שעות נטולות תקשורת, אותן בוודאי הם בוודאי מבלים בלמידה בבית הספר עם המחברת והספר המסורתיים.