האוניברסיטה העברית (ארכיון) (צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2)
הכי טובה במזרח התיכון | צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2

מכון QS, המדרג את האוניברסיטאות ברחבי העולם, מפרסם היום (ג') את דירוג המוסדות האקדמיים הטובים בעולם לשנים 2013-2014. מהדירוג של המכון עולה כי האוניברסיטה העברית מדורגת ראשונה בישראל, אך רק במקום ה-141 בעולם. מדובר בפער משמעותי ביותר מהרשימה שפרסמה לפני כשלושה שבועות אוניברסיטת ג'יאוטונג הסינית בשנחאי, שדירגה את האוניברסיטה העברית במקום ה-59 בעולם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האוניברסיטה העברית, שירדה במקום אחד לעומת הדוח אשתקד, מדורגת ראשונה בין המוסדות האקדמיים במזרח התיכון. הטכניון בחיפה עלה 37 מקומות מאז הדוח הקודם, ודורג במקום ה-183 (לעומת 77 בדירוג שנחאי) דורג במקום ה-183.

אוניברסיטת תל אביב הצליחה גם היא להתברג ל-200 המקומות הראשונים, לאחר עלייה של 13 מקומות, ודורגה במקום ה-196. האוניברסיטה שדורגה שנייה במזרח התיכון היא זו של המלך פאהד לדלק ומינרלים בערב הסעודית.

איפה כדאי ללמוד בעולם? (צילום: רויטרס)
איפה כדאי ללמוד בעולם? | צילום: רויטרס

בראש הדירוג לא נרשמו כמעט הפתעות. את כל עשרת המקומות הראשונים תפסו אוניברסיטאות מארצות הברית ומבריטניה. במקום הראשון, זו השנה השנייה ברציפות, נמצא המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), שדורג רביעי בדירוג שנחאי. אוניברסיטת הרווארד היוקרתית עלתה למקום השני, על חשבון קיימברידג' הבריטית שנדחקה למקום השלישי.

הקולג' האוניברסיטאי של לונדון (UCL) דורג במקום הרביעי, ואחריו דורגו האימפריאל קולג' של לונדון (5), אוניברסיטת אוקספורד (6), סטנפורד (7) בקליפורניה, ייל (8) בקונטיקט, אוניברסיטת שיקגו (9) ופרינסטון (10) שבניו ג'רזי . אוניברסיטת ברקלי האמריקנית, שדורגה שלישית בדירוג שנחאי, לא הצליחה להתברג לעשירייה הראשונה ברשימה זו.

הגוף המדרג הוא Quacquarelli Symonds, שמייעץ מאז 2004 לסטודנטים ברחבי העולם היכן ללמוד, כולל חלוקה לפקולטות ולאזורים גיאוגרפיים.