כיתה באוניברסיטה (ארכיון) (צילום: חדשות 2)
כיתה באוניברסיטה (ארכיון) | צילום: חדשות 2

חוק חדש שיזמו חברי הכנסת יעקב מרגי (ש"ס) ושולי מועלם (הבית היהודי) שיובא מחר (ראשון) להצבעה בועדת השרים של הממשלה מנסה לעגן בחקיקה קיומם של מסלולי לימוד נפרדים לגברים ולנשים באקדמיה. ועד ראשי האוניברסיטאות: "קוראים לעצור כל יוזמת חקיקה הפוגעת בערך השיוויון".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

יוזמי החוק הסבירו בהצעת החוק שהתפיסה המקובלת בישראל היא שלא רואים בהפרדה מגדרית על רקע אורח חיים דתי-תרבותי כפסולה "וכי בנסיבות מסוימות ניתן לאפשר אותה באופן מאוזן ומידתי". עוד הבהירו היוזמים, כי מטרת הצעת החוק לאפשר למוסד להשכלה גבוהה לקבוע בעצמו מסלולי לימוד נפרדים לגברים ולנשים מטעמי דת.

"הצעת החוק מבוססת על ההכרה בחופש הדת והמצפון של סטודנטים וחברי הסגל האקדמי", נכתב בדברי ההסבר. "זכות זו נובעת מהזכות הבסיסית לאוטונומיה ומהשאיפה לטפח את יכולתו של כל מי שנברא בצלם לבטא את שאיפותיו ולבחור בדרכים להגשמתן".

אלא שבוועד ראשי האוניברסיטאות מתנגדים בחריפות ליוזמת החקיקה. "ועד ראשי האוניברסיטאות מתנגד לקידום כל הצעת חוק שכוונתה ליצור חיץ והפרדה בין סוגי סטודנטים", נכתב בתגובתם הרשמית. "אנו קוראים למחוקקים לעצור כבר בשלב זה, כל יוזמת חקיקה הפוגעת בערך השוויון וברמת ההכשרה האקדמית של אותן קבוצות. אוניברסיטאות המחקר רואות חשיבות רבה בשילובן של אוכלוסיות דוגמת החרדים באקדמיה ומפעילות ביוזמתן ובסיוע המל״ג מסלולים ייעודיים לאוכלוסיות אלה, הכוללים השלמת לימודי הליב״ה החסרים להם. הפרדה מגדרית בחוק המוצע, תנציח את הבידול של קבוצות אלה באופן שיפגע בהן".