מחאה בקמפוס נגד לורה אל-קאסם‎ (צילום: חדשות)
מחאה בקמפוס נגד לורה אל-קאסם‎ | צילום: חדשות

גם לאחר שבית המשפט העליון אישר לסטודנטית שתמכה ב-BDS להישאר בישראל וללמוד באוניברסיטה העברית, הסערה סביבה מסרבת לשכוך. הבוקר (שלישי) נתלה מיצג נגד לארה אל-קאסם בכניסה לבניין הפקולטה למשפטים, המשווה בינה לבין טרוריסטים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

המיצג של הסטודנט דניאל צורי נפתח במילים "בית המשפט העליון, בשיתוף האוניברסיטה העברית, גאים להציג", ואז הציג "סטודנטים" שונים שלמדו באוניברסיטה, בדומה ללימודיה של לארה אל-קאסם. במיצג נכללו, בין היתר, תמונות של נשיא סוריה אסד כ"סטודנט לכימיה", בן לאדן כ"בוגר תואר בהנדסת בניין", מנהיג דאע"ש כ"מרצה לתיאולוגיה" ודוברי חמאס כ"סטודנטים לתקשורת".

הסטודנט דניאל צורי, שעומד מאחורי המיצג, הבהיר כי הביקורת שהוא מפנה הוא לא כלפי הסטודנטית, אלא כלפי בית המשפט העליון והאוניברסיטה העברית. "זו ביקורת על מה שבעיני הוא חוסר צדק, להכניס לתוך מוסד אקדמי ציוני פעילת חרם", אמר. עוד הוא הוסיף כי מטרתו היא לאתגר את חופש הביטוי האקדמי.

תמכה ב-BDS ותלמד בירושלים, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
תמכה ב-BDS ותלמד בירושלים, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

צורי תלה את עבודתו בשני מקומות ברחבי האוניברסיטה. לדבריו, באחד המקומות עובדי האוניברסיטה הורידו את המיצג כבר לאחר רבע שעה, לצד קריאות "פשיזם" מצד סטודנטים. "ממתי להתנגד להחרבת המדינה שלך הפך לפשיזם?", תהה.

"אני מצפה מהאוניברסיטה ובית המשפט להתעורר ולהתחיל להגן על אותם סטודנטים, ולא לאפשר למחרימים ללמוד איתם על ספסל הלימודים", אמר העומד מאחורי המיצג. "בית המשפט אמר בעצמו - 'חופש הביטוי אינו מהווה צו התאבדות לדמוקרטיה'".

שניר קליין, סגן יו"ר תא מרצ באוניברסיטה העברית, ניסה להוריד את המיצג והתעמת עם היוצר. "המיצג המדובר הוא השני תוך שבוע שבא לייצג את האוניברסיטה העברית כתומכת טרור", אמר. "זו לא הפעם הראשונה שבה סטודנטים הלומדים באוניברסיטה עובדים על מנת לקעקע את מעמדה כגוף רשמי וממלכתי בישראל, ולהציג אותה כתומכת מחבלים. דבר שהוא גם שקר גס, וגם, באקלים הנוכחי מהווה הסתה לכל דבר".

קליין הוסיף והסביר: "הבעיה הגדולה והסיבה האמיתית לכך שפעלנו בצורה מיידית להורדת הכרזות היא המחשבה על אלו שמראה הכרזות יגרום להם לחשוש לצאת מהכיתה. חופש הביטוי חשוב בעינינו אך הוא אינו צידוק לרדיפת סטודנטים וציור האוניברסיטה וסטודנטים כתומכי טרור. אנו עומדים על זכותו של כל אדם להרגיש בטוח בקמפוס שלו, ולא נאפשר מצב אחר. על כן, אנו קוראים לאוניברסיטה לנקוט צעדים חמורים נגד התופעה ולאפשר לכלל הסטודנטים ללמוד בקמפוס ללא פחד שיהיו קורבן להסתה פרועה שאינה לגיטימית".

מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה: "האוניברסיטה דוגלת בחופש ביטוי כל עוד לא נוגד את חוקי המדינה ומתקיים לפי הנוהלים של האוניברסיטה. במקרה זה, השלטים הוסרו עוד לפני שאלת החופש ביטוי מאחר ונתלו במקום שלא נועד לשלטים ובכך הם פוגעים ברכוש ציבורי. הנהלת האוניברסיטה העברית קוראת לכל הסטודנטים באשר הם לכבד אחד את השני ולקיים דו שיח פתוח וענייני".