הסיפורים שמאחורי המספרים: אל אלפי המפגינות והמפגינים הבוקר (שלישי) במחאה על רצח הנשים, הצטרפה שרית חטיב, אחותה של סמר ז"ל - אחת מ-24 הנשים שנרצחו בשנה החולפת. סמר, אם לשלושה, נרצחה בצומת ראשון לפני 5 חודשים כשעשרות קליעים נורו אל רכבה כשעמדה ברמזור, יומיים בלבד לאחר שהונח מטען חבלה לרכבה ונוטרל לפני שפוצץ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

האחות בירכה על המחאה, ועם דמעות בעיניים הודתה לאלה שהגיעו להשתתף בהפגנות כדי לנסות ואולי למנוע את הרצח הבא. היא שיתפה בטרגדיה המשפחתית שלה, ובעובדה שאולי ניתן היה למנוע את הרצח של אחותה, שטרם פוענח. "אני רוצה שינוי ורוצה שהמשטרה תתן מענה ולא להרגיש יותר לבד", סיפרה.

"איפה הרוצח? למה המשטרה לא תפסה אותו? לא עושים מספיק, לא מגנים על אנשים. אחרי שאישה באה ומתלוננת נותנים לה ללכת ככה מהתחנה ויום למחרת היא נרצחת? לא שלושה ימים ולא שבוע, לא הגנה ולא שום דבר. התיק עדיין פתוח, אין תשובות למרות שאנחנו מחפשים".

"אני מרגישה שהעבריינים יותר חזקים מהמשטרה", הוסיפה וטענה שהמשטרה לא חזקה דיה כדי להגן על אזרחי המדינה. "היא לא הייתה מוגנת על ידי המשטרה ולא היה לה ליווי הביתה אחרי חקירות", הדגישה. "היא באה אליי מרוסקת מדמעות ובכי, רעדה כל הדרך ואני יכולה להגיד שהמשטרה צוחקת לנו בפנים. אפילו ליווי לבית לא הביאו לה, ניידת אחת לא עברה ליד הביתה. כלום. זה היה ידוע שהיא תירצח".

מחאת הנשים עולה שלב (צילום: החדשות)
צילום: החדשות

עובדות ועובדים ביותר מ-300 חברות וגופים פתחו במחאה על מקרי הרצח והאלימות נגד נשים. ההפגנות הסוערות מתקיימות תחת הכותרת "מחאת הנשים הגדולה בהיסטוריה של ישראל": הן החלו בשעות הבוקר עם חסימה של צירים רבים, אך שיא המחאה יהיה בערב - עם עצרת מרכזית בכיכר רבין בשעה 19:30.

מוקד ההפגנה המרכזי נרשם בקריית הממשלה בתל אביב, שם אלפים חסמו למשך כשעה את תנועה בצומת עזריאלי, ולאחר מכן סמוך לשעה 11:20 רחובות הסמוכים להבימה החלו להיחסם לסירוגין. מחלפי איילון נחסמו גם כן לחצי שעה ולאחר מכן נפתחו. עומסי תנועה מורגשים באזור.

מחאות בכל רחבי הארץ (צילום: החדשות)
צומת עזריאלי נחסם לשעה קלה | צילום: החדשות
מחאת הנשים על האלימות נגדן, ארכיון (צילום: פעילות לילה טוב, חדשות)
מיצג בכיכר הבימה לזכר הנרצחות | צילום: פעילות לילה טוב, חדשות

"העובדה שכ-51% מהאוכלוסיה לא נספרות, לא מקבלות משאבים ומענה לצרכים הכי בסיסיים שלהן זה שערורייה, ואת זה אנחנו עוצרות", מסרו במטה המחאה. "מקבלי ההחלטות מוכרחים להבין שדרושים מעשים ולא רק דיבורים - הגיע הזמן שנשים בישראל וכל מה שקשור לחייהן, מכל בחינה, יפסיקו להיות בתחתית סדר העדיפויות הלאומי".