יש להם קשר רצוף עם האנשים במצב החלש והקשה ביותר בחברה, ופעמים רבות זה עולה להם ביוקר. מכות, איומים על חייהם וקללות בלתי פוסקות - אלה רק חלק משגרת היומיום של העובדים הסוציאליים, שנאלצים להתמודד עם התופעות הקשות הללו ולהמשיך בעבודתם. כעת הם מתארים את האירועים הקשים הללו מול המצלמה ומסבירים מדוע הפעם, במחאה נוספת שמצטרפת לקודמות, הם לא מוכנים לוותר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

שפרה שמעון, עובדת סוציאלית בפתח תקווה, עבדה רק חצי שנה במחלקת הרווחה בעיר כשהייתה עדה למקרה האלימות הראשון שלה כעובדת סוציאלית. "הייתי בחדר שלי שהוא סמוך לאיפה שהשומר נמצא ושמענו צעקות", היא שחזרה. "אותו שומר הוא אדם זהב אבל פיזית הוא לא יכול היה יותר מדי לשמור עלינו. הוא בן 50 פלוס, אין לו אקדח ואין דרך הגנה - אז הוא פשוט הגן פיזית עם הגוף שלו".

רכב של עובדת סוציאלית שהותקף (צילום: חדשות)
תקיפת רכב של עובדת סוציאלית | צילום: חדשות

שמעון הוסיפה בדמעות: "שמעתי שהוא צועק ולחצנו על לחצני מצוקה אבל שום דבר לא קרה. השומר שכב על הרצפה בלי לענות, והחוסר אונים הזה - כשאת אומרת איפה המשטרה? למה היא עוד לא הגיעה?".

בהקלטות שפורסמו בסרטון המצורף לכתבה ניתן לשמוע גם את הקללות והאיומים שסופגות עובדות סוציאליות רבות: "אני אשרוף אותך, ארצח אותך בדם קר, אכניס לך סכין בלב". מספיק שמישהו לא אהב את הטיפול ומיד מגיעים האיומים ברצח. רק מתחילת השנה נרשמו ברחבי הארץ 180 מקרים של אלימות כלפי עובדים סוציאליים.

עובדת שהותקפה (צילום: חדשות)
עובדת שהותקפה | צילום: חדשות

רינה, עובדת סוציאלית שבחרה שלא להיחשף, הוסיפה לדברים: "אנחנו עושים את העבודה הזו בגלל שליחות לא מתוך משכורות עתק. עושים את זה מתוך מקום אמתי. האירועים הללו גורמים לנו להסתובב כל הזמן בחרדה".

יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים ענבל חרמוני הסבירה מהן הדרישות של העובדים שכדי להשיג אותם הם מפגינים ומאיימים בשביתה. "אנחנו קודם כל דורשים ביטחון, שיהיו מאבטחים שיש להם את האמצעים", אמרה חרמוני. "שאר הדרישות שלנו נוגעות למעשה לתנאי העבודה והשכר כדי שנוכל להכניס עוד עובדים כדי להתמודד עם העומס".