אילוסטרציה (צילום: 123RF, חדשות)
תמונת אילוסטרציה | צילום: 123RF, חדשות

ההיקף המדאיג של פגיעות מיניות בילדות ובנערות בישראל נחשף: לקראת "שבוע המודעות לאלימות נגד נשים", מתפרסמים הנתונים של שנת 2017, שמהם עולה כי מעל ממחצית מאלפי התיקים שנפתחו במשטרה - נסגרו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ממצאי המחקר שערכו אורלי אלמגור-לותן ונורית יחימוביץ'-כהן מעוררים הרבה סימני שאלה, בעיקר סביב הטיפול של המדינה בקורבנות. מהדוח, שהתבסס על נתונים אודות תקיפות מיניות נגד נשים בישראל, עולה כי מתוך יותר מ-4000 תיקים שנפתחו אשתקד - 2600 נסגרו, והיתר עדיין בשלבי חקירה או טרם הבשילו לכדי כתב אישום.

מחצית מהעבירות הללו שחקרה המשטרה ב-2017 הוגדרו מעשה מגונה בכוח, 15% מהן הוגדרו כהטרדה מינית ו-14% הוגדרו כאינוס בכוח או באיומים. מחצית מהתיקים נסגרו בגלל חוסר ראיות, 34% נסגרו בגלל עבריין לא נודע, ו-10% נסגרו בגלל נסיבות שאינן מצדיקות המשך חקירה. מחצית מהתלונות ומהדיווחים על תקיפה מינית - היו של ילדות ונערות עד גיל 17.

"הממשלה צריכה להבין שאנחנו חייבות צעדים דרמטיים כדי לשנות את המציאות הזו", אמרה יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בכנסת ח"כ עאידה תומא-סלימאן. "כדי להפסיק באמת את המגפה הזו חייבים לנקוט בצעדים, גם חקיקתיים - אבל בעיקר לשנות את איך שמטפלים בנפגעות תקיפה מינית".