בועות של תקווה: מפעל הסבונים "סבונטו" שנמצא ביישוב כוכב השחר בבנימין הוא לא סתם בית עסק, אלא מקום יחיד ומיוחד. שלמה קשת, תושב המקום, ייסד אותו מתוך רצון לסייע לבעלי צרכים מיוחדים תושבי האזור, שבסביבתם אין אלטרנטיבות העסקה רבות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לא סתם בחר שלמה להקים את המפעל הייחודי. בנו אלנתן, בן 23, נולד עם תסמונת דאון - ומסיים בקרוב את המסגרת הלימודית שלו - זו שאחריה עליו להשתלב במסגרת תעסוקתית שתמלא את עולמו.

מפעל סבונטו שמעסיק אנשים עם צרכים מיוחדים‎ (צילום: החדשות)
צילום: החדשות



המפעל שהקים שלמה, בו מייצרים סבונים בעבודת יד מחומרים טבעיים בלבד, מותאם בדיוק לבעלי צרכים מיוחדים, וכל עובדיו הם כאלה. "זה לואו טק, לא היי טק, כל המלאכות בו הן פשוטות למדי ומותאמות לאנשים כאלה", הוא מספר. "העבודה במפעל מספקת תוצאה מיידית - וזה משמעותי מאוד לאנשים בעלי צרכים מיוחדים לראות את התוצר שיצרו במו ידיהם מיד".

"העובדים קורנים מאושר, הם מרגישים כמו כולם"

אלנתן, בנו של שלמה, מגיע לעבוד בכל סוף שבוע ובחופשות שלו מהלימודים. הוא אחראי על אריזת הסבונים אבל מספר שהוא אוהב במיוחד פעולה אחרת: "אני אוהב מאוד להטביע על הסבונים את חומת המפעל וגם לחתוך אותם". לצדו, עובדת במקום גם שירה שיוביץ שאחראית בין היתר על עטיפת הסבונים: "אני עובדת כאן כבר ארבע שנים ואוהבת מאוד את המקום הזה".

במהלך ביקורנו במפעל פגשנו את אריאל, בן 22 שנפגע לפני ארבע שנים בתאונת אופנוע והיה מחוסר הכרה במשך 10 חודשים. כשחזר אט אט לתפקוד חלקי, הוא הגיע לעבוד ב"סבונטו" כשרק יד שמאל שלו פעילה - היד שאיתה הוא מפעיל את מכונת הטבעת החותמת.

מפעל סבונטו שמעסיק אנשים עם צרכים מיוחדים‎ (צילום: החדשות)
צילום: החדשות



"כמה כסף?", שואל אריאל את שלמה שמספר שברגע שהוא מחלק לאריאל את המשכורת, פניו קורנות מאושר. "העצמאות הזאת חשובה לו", מספר שלמה, "הוא מרגיש שהוא הולך לעבודה כמו כולם וגם מקבל על זה תשלום והוא מתקדם גם כל פעם צעד אחר צעד".

שלמה קשת, מייסד המפעל
שלמה קשת, מייסד המפעל | צילום:



מפעל "סבונטו" נעזר בסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה. הסוכנות מפעילה באמצעות מערך מעוף מרכזים לקידום עסקים ויזמים המסייעים להם באמצעות ייעוץ וליווי עסקי, מימון והלוואות, קורסים והדרכות, הדרכה על פתיחת עסק חדש והכרות עם עולם המסחר המקוון ועוד.

"העסקים הקטנים והבינוניים מהווים מנוע צמיחה עיקרי של הכלכלה הישראלית", מספר רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד. "במסלול 'יוזמים עסק' של מערך מעוף, אנו מציעים תעריפים ייחודים לאנשים עם מוגבלות על מנת לצמצם את הפערים ולהעניק להם הזדמנות שווה".

מפעל סבונטו שמעסיק אנשים עם צרכים מיוחדים‎ (צילום: החדשות)
צילום: החדשות



"שילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה הנו יעד חשוב שהציב משרד הכלכלה והתעשייה", מספר שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן. "מגבלה פיזית, אינה צריכה להוות מגבלה תעסוקתית ומחובתנו כחברה, לשמור על הזכויות של אנשים עם מוגבלות בכלל תחומי החיים ובייחוד בעולם התעסוקה ולתת להם את ההזדמנות השווה לעבוד ולהתפרנס בכבוד".

עוד על סבונטו: http://www.saboneto.co.il/

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il