אילוסטרציה (צילום: פלאש 90, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90, חדשות

לפני כשלושה שבועות הגישה אם מיקנעם תלונה נגד מורה לאדריכלות בבית הספר בו לומדת בתה, וטענה שדחף ותקף את הילדה באמצע שיעור - לעיני כל הכיתה. למרות התלונה הוחלט לאחרונה להחזיר את המורה לבית הספר: האם עודכנה כי המורה הוחזר לבית הספר, אך ילמד קבוצות אחרות ויימנע מקשר עם בתה, בעוד התלונה מתבררת. כעת האם זועמת: "בבית הספר קבעו לה עובדה ועד שלא יסתיים ההליך הפלילי נגדו, הוא יהיה שם".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במכתב שנשלח לאם, כתבו הבכירים בבית הספר: "המורה לא ילמד את בתך באופן ישיר ולא יהיה כל קשר ושיח בינם, המורה הוצא מללמד את הקבוצה בה לומדת בתך". עוד התחייבו בבית הספר כי הנערה תזכה לליווי צמוד מיועצת בית הספר ומחנך הכיתה ככל הנדרש. "אנו מאחלים לבתך הצלחה בהמשך הדרך", נכתב במסמך – שנכתב בעקבות התייעצות עם המפקחת מטעם משרד החינוך והנהלת בית הספר.

"הבת שלי עוברת תקופה קשה", סיפרה האם. "בשבוע שעבר פתאום ראתה את המורה בבית הספר כשאף אחד לא הכין אותה לזה ונבהלה מאד. גם הילדים תוקפים אותה על כך שנפגעה להם הבגרות בעקבות היעדרו של המורה. היא מרגישה פגועה ומושפלת".

אין תמונה
סימנים על ידה של התלמידה

ח"כ ד"ר יפעת שאשא ביטון (כולנו), יו"ר הוועדה לזכויות הילד, הגיבה בזעם להחלטה. "מערכת החינוך לא יכולה להתייחס בשוויון נפש למקרים כאלה שמתרחשים בתוכה", אמרה. "גם אם טרם הוגש נגד המורה כתב אישום בגין המעשה שביצע בנוכחות עדים, בני נוער בכיתה י"ב, הרי ברור לכל בר דעת שהמעשה מהווה דוגמא להתנהלות לא תקינה ולא הולמת של איש חינוך".\

יוזמת ההצעה, ח"כ שאשא ביטון (צילום: אסף בר שי, חדשות)
"התנהלות לא תקינה". שאשא ביטון | צילום: אסף בר שי, חדשות

לדברי שאשא ביטון, "זו עילה מספקת בהחלט להשעייתו עד לסיום בירור ההליך ובכלל לקבוע אם מקומו בה. אך לצערי הרב, גם כאן בוחרים במערכת החינוך והארגונים היציגים של המורים להגן קודם על עובדים שסורחים ולא על הילדים".