N12
פרסומת

נכים שתמכו בהסכם מאיימים: "נחזור לחסום כבישים"

בעקבות העיכוב ביישום ההסכם שהושג, גם ארגונים שתמכו במתווה להעלאת הקצבאות מאיימים לחזור להיאבק "בכל הכוח". ח"כ גילאון דורש דיון דחוף ומזהיר: "עד שהממשלה תתעורר, יהיה מאוחר"

מחאה בכביש 70, ארכיון
צילום: דוברות המשטרה
הקישור הועתק
מחאה בכביש 70, ארכיון
מחאה בכביש 70, ארכיון | צילום: דוברות המשטרה

העיכוב במימוש ההסכם יהפוך למשבר? חלק מארגוני הנכים שהסכימו למתווה להעלאת קצבת הנכות מאיימים לחזור לכבישים - אם הכנסת והקואליציה לא יקדמו בהקדם את ההצעה להעלאת הקצבאות. כחודש לאחר חתימת ההסכם, לו ממשיכים להתנגד חלק מהארגונים, החקיקה טרם קודמה - וקיים חשש שהעלאת הקצבה לא תצא לפועל בתאריך שסוכם.

חבר הכנסת אילן גילאון (מרצ), שהיה שותף למתווה שהושג ערב יום כיפור בהסתדרות, פנה אתמול (שלישי) ליו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת - ומחה על העיכוב בחקיקת ההסכם להעלאת קצבאות הנכים. גילאון דרש מיו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), לקדם את הצעת החוק להשוואת קצבאות הנכות לשכר המינימום.

"נכון להיום, לא פורסם אפילו תזכיר חוק", כתב גילאון. "נשאר לנו כחודשיים בלבד להשלים את הליך החקיקה כפי שסוכם עם ממשלת ישראל. חוששני שעד שהממשלה תתעורר למעשה, יהיה מאוחר. אל תתמהמה עוד ואל תאפשר לגרירת רגליים נוספת. קבע מועד לדיון באופן מיידי וקדם את הפתרון הראוי למצוקת ציבור מקבלי הקצבאות בישראל

ח"כ גילאון
דורש דיון דחוף. ח"כ גילאון | צילום: Hadas Parush/FLASH90, חדשות

"דבר לא קרה"

במכתבו הסביר גילאון את הרקע לחששותיו: "גולת הכותרת של ההסכמות הייתה שב- 1.1.18 הכסף יהיה בבנק. ב 1.1.18- אמורה להיות הפעימה הראשונה של מתווה העלאת הקצבאות. הובהר כי הממשלה תניח הצעת חוק שתקודם במקביל להצעת החוק הפרטית שלי שעברה בקריאה טרומית לפני כשנה. נכון לעכשיו, דבר לא קרה מההסכמות הללו".

פרסומת

"לאורך כל הזמן הזה, ולמעשה ב- 16 השנים האחרונות, מעל 229,000 אנשים בישראל ממשיכים לנסות להתקיים מקצבת נכות זעומה שאינה מאפשרת להם לחיות בכבוד", הוסיף הח"כ שהיה שותף לגיבוש המתווה. "184,122 אנשים החיים על קצבת נכות מלאה מתקיימים לאורך כל התקופה הזאת מ- 2,342 שקלים בלבד".

ח"כ אלאלוף השיב לו: "אנו מקדמים מספר הצעות חוק מקבילות להעלאת קצבאות הנכים, שיהיו מוכנות מיד לאחר שנגיע להסכמות עם כל ארגוני הנכים. אנו עושים כל שביכולתנו כדי להגיע להסכמות הללו בהקדם, בשיתוף עם הממשלה וציבור הנכים.

החתימה על ההסכם, לפני כחודש
החתימה על ההסכם, לפני כחודש | צילום: דוברות ההסתדרות

האיום: "נחזור למאבק ולכבישים בכל העוצמה"

נעמי מורבייה, יו"ר מטה מאבק הנכים, אמרה בתגובה: "כמובילת ההסכם שהושג על ידי ח"כ דוד ביטן, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ופרופסור שמחון במשותף עם נציגי הנכים הנבחרים, זו הפעם הראשונה שאני שומעת על כך שיו"ר וועדת העבודה והרווחה אלי אלאלוף מתעלם מההסכם. אם כך יהיו פני הדברים, מטה מאבק הנכים בראשותי חוזר למאבק ולכבישים בכל העוצמה ומפלגת כולנו בראשות שר האוצר משה כחלון תישא בתוצאות החמורות!".

פרסומת

מקבוצת "נכים הופכים לפנתרים", שממשיכה למחות נגד המתווה, נמסר: "כל ארגוני הנכים מביעים צער שמטה מאבק הנכים ממשיך להילחם על המיתווה הגרוע שהושג ולא נחתם לנכים. זהו מתווה שמשאיר את הנכים לחיות בעוני ובעולב לא נסכים לו".

אייל כהן, מוביל מטה מאבק "הנכים הופכים לפנתרים", תקף את התנהלותה של מורביה: "מצער מאוד שגברת מורביה, שלפני מספר ימים הודיעה דרך התקשורת שארגוני הנכים המתנגדים בברוטליות ובצורה קיצונית ומתנהגים כמו בריונים ועבריינים בכביש הורסים את הדבר הטוב ביותר שקיבלו הנכים, מבקשת לחזור ולהילחם בחסימות הכבישים".

"עד שלא ישבו כל נציגי וחברי הכנסת עם שאר הארגונים שמתנגדים לכל המהלכים שהיו עד עכשיו, כולל המתווה שלא נחתם, ימשיכו החסימות ואף יוחרפו", הזהיר כהן. "החסימות יגיעו למקומות אסטרטגיים של המדינה כולל מקומות תעשייה. זו לא דרכנו ואנו מעוניינים לסיים את בעיית קצבאות הנכים לאלתר אך לא בכל מחיר".