N12
פרסומת

"תינוק המריבה": המדינה תערער

אחרי שבית המשפט קבע כי יש להחזיר תינוק שאומץ להוריו הביולוגים מכיוון שאביו לא ידע כלל על לידת בנו, המדינה תערער על ההחלטה בכדי להשאירו בידי הוריו המאמצים. עורך דינם של המשפחה המאמצת יבקש לשמש צד בהליך. גם במשפחתו הביולוגית של התינוק נערכים לתרחיש

רק 22 מפקחים - בכל הארץ
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
רק 22 מפקחים - בכל הארץ
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

לפני כשבועיים החליט בית משפט להחזיר תינוק שאומץ להוריו הביולוגים מכיוון שאביו לא ידע כלל על לידת בנו. אלא שהערב (רביעי) מתברר כי המדינה בוחרת לערער על ההחלטה ולדרוש שהתינוק יישאר בידי הוריו המאמצים.

התינוק המדובר נמצא כבר כתשעה חודשים אצל הוריו המאמצים, אך לאחרונה בית המשפט החליט כאמור להעבירו להוריו הביולוגים. האפוטרופסית שמונתה לתינוק מהסיוע המשפטי במשרד המשפטים בכדי לייצג בפני בית המשפט את האינטרס של הילד, הגישה ערעור על ההחלטה בטענה כי טובת הילד היא שהוא ישאר עם הוריו המאמצים.

בימים הקרובים גם משרד הרווחה שמייצג את רשויות האימוץ צפוי גם כן לערער על ההחלטה. גם הם סבורים כי התינוק הזה צריך להישאר עם הוריו המאמצים.

ההורים המאמצים כבר פנו לעורך דין שמייצג אותם והוא צפוי לבקש להיות צד בהליך הזה. חשוב להדגיש שגם מהצד של ההורים הביולוגים נערכו לתרחיש כזה, בית המשפט נתן מראש ארכה של שלושים ימים עד שהתינוק יועבר להורים הביולוגים כדי לאפשר את הערעור, כך שהנושא צפוי לשוב להכרעתו של בית המשפט.