ארכיון (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
ארכיון | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

לוח השנה של מערכת החינוך עמוס בימי חופשה בהם ההורים צריכים למצוא פיתרון לילדים. במהלך השנים נעשו מספר יוזמות לאיחוד לוחות החופש, אך קבוצה של הורים ערניים הבחינה שללוח החופשות נוספו השנה עוד שני ימי חופשה שלא היו קיימים בו עד היום. ההורים זועמים על התוספת הזו וטוענים כי "האופן שבו נקבע לוח החופשות במחשכים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

קבוצת "הורים עובדים לשינוי", שפועלת לצמצום הפער בין חופשות ההורים לחופשות הילדים, גילתה שהשנה התלמידים ייעדרו מבית הספר גם בתענית אסתר ב-4 במרס, וגם כי חופשת פסח תוארך ביום אחד - ה-12 באפריל - שהוא היום שאחרי האסרו חג.

הבסיס לתוספת הימים הללו הוא בשינויי אורך שנת הלימודים שחלו בשנים האחרונות ובקיזוזים שונים בעקבותיהם. תשובת משרד החינוך להורים הייתה כי מכיוון שבשנים קודמות "למורים נוספו כשמונה ימים מעבר למכסת המינימום, הוסכם על מתן יומיים של חופשה בתענית אסתר וב-12.4, יום לאחר תום חג הפסח".

על פי ההסכמות שהתגבשו עם המורים, הוחלט כי שנת לימודים תימשך לא פחות מ-220 ימים בחינוך היסודי ו-210 בחינוך העל-יסודי. על כן, "בשנת הלימודים תשע"ה, ימי הלמידה בחינוך היסודי הינם 228, ובחינוך העל-יסודי 219 - לא כולל 4 הימים הנוספים אותם נדרשים המורים להשיב משנה"ל תשע"ד", הוסיפו במשרד החינוך.

התארגנות ההורים זעמה על ההחלטה החד-צדדית של משרד החינוך. "לוח החופשות לא נקבע על פי הגיון פדגוגי אלא על הסכמים קיבוציים", אמרו. "ההסכם הקיבוצי אולי עדיין מתאים למורים כבר לא מתאים למשק הישראלי ולחיי הילדים והמשפחות".

"האופן שבו נקבע לוח החופשות במחשכים, ללא שקיפות ופיקוח על מספר הימים בו מתקיימים לימודים, גם אם מדובר בפחות מ 220 יום בשנה, הוא שערורייתי", הוסיפו ההורים, שדורשים שישתפו אותם בקבלת ההחלטות. "אין שום סיבה להוספת שני ימי חופשה לילדים שעולים להורים בישראל הרבה מאוד כסף, ולא פחות כאב ראש כשאין מסגרת לילדים".

ממשרד החינוך נמסר לחדשות 2 כי "הנושא בבדיקה".