מספרי הטלפון ייחסמו (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

הוועדה לבחינת איסור צריכת זנות חלוקה האם צריך להפוך גם את הצרכנים לעבריינים או להטיל קנסות - אבל על דבר אחד נראה שהושגה תמיכה חד משמעית: צריך לחנך את הגברים. איך? באמצעות מערכת שכבר קיימת בחו"ל בשם "ג'ון סקול", בית ספר לצרכני זנות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בישראל ישנם 12 אלף נשים וגברים העובדים בזנות, תעשייה שמגלגלת יותר מ-1.2 מיליארד שקלים בשנה. סרסרות, שידול לזנות וניהול בית בושת הם אינם חוקיים - אבל העיסוק והצריכה של זנות דווקא כן. בדיוק את זה רוצים לשנות, ואחד הפתרונות שנמצאו לכך - חינוך לצד שיימינג לצרכנים - תופס תאוצה בקרב משרדי הממשלה.

הרעיון של "ג'ון סקול" נולד בסן פרנסיסקו לפני למעלה מ-20 שנה, ובבסיסו סדנה חינוכית אותה מחייבים גברים שנתפסו צורכים זנות לעבור כחלופה להליך הפלילי. במהלך הסדנה הגברים שומעים הרצאות מאנשי מקצוע בתחום, לומדים על ההשלכות של הזנות ופוגשים נשים שעבדו בזנות, והכל במטרה למנוע מהם לחזור על מעשיהם. בארצות הברית כבר פועלים 48 מרכזים במסגרת התכנית, בקנדה פועלים 20, באנגליה 15 ואפילו בדרום קוריאה אימצו את הרעיון.

בישראל יש מי שבטוחים שגם אם לא יוטלו קנסות, הקורס הזה, שיעשה מעין אקט שיימינג, ישיג תוצאה דומה. "אני כמובן שואפת ומקווה מאוד שהמדינה גם תרים את הפרויקט הזה, ובמסגרת החקיקה תנהיג את הג'ון סקול", אומרת עידית הראל-שמש, מייסדת ג'ון סקול ישראל. עד שהמדינה תאמץ את התכנית באופן רשמי, ניתן להירשם עצמאית לקורס בטלפון 050-3000702‏.