מורים שיעברו לפריפריה יקבלו מענק
משרדי החינוך והאוצר מתכננים לצאת לתכנית חדשה לפיה מורים שיעברו ללמד בפריפריה יזכו לגמול כספי של עשרות אלפי שקלים. על פי התכנית, מורים למתמטיקה, אנגלית והמקצועות המדעיים יתחייבו ללמד ולגור ביישובים מרוחקים במשך 3 עד 4 שנים על מנת להיות זכאים למענק



פרסום ראשון: תכנית חדשה של שרי האוצר והחינוך תנסה לעודד מורים מצטיינים לעבור לפריפריה. על פי התכנית, שנחשפה הערב (ראשון) במהדורה המרכזית, כל מורה שיסכים לעבור ליישובים מרוחקים לתקופה של 3-4 שנים יקבל מענק.
על פי התכנית, המענק ינוע בין 30 אלף שקלים ועד ל-120 אלף שקלים. המענקים יאושרו למורים במקצועות המתמטיקה, אנגלית, מדעים ובמקצועות הטכנולוגיים.

המענק יינתן למורים בשתי פעימות – חלק ראשון בשנת הלימודים הראשונה, וחלק שני לאחר חצי שנה.
בעבר השיקה הממשלה יוזמה שנועדה לעודד בעלי מקצוע לעבור לפריפריה, ובין היתר דובר אז על מענקים למורים שיעברו לאילת. בפועל רבים מהמורים לא נשארו לכל התקופה - האם הפעם התוצאה תהיה שונה?
