בשורה נוספת להורים: בשבוע שעבר חלה התפתחות במאבק של חדשות 2 לצמצום ימי החופשות בבתי הספר: שר האוצר משה כחלון הודיע בכנסת על כוונתו להביא לאישור הממשלה את התקציב הנדרש לקיצור החופשות במסגרת התקציב הדו-שנתי כבר בחודש הבא, ועד סוף החופש הגדול צפויה ההודעה הרשמית על הפתרון. כעת, אנו יכולים לבשר כי התכנית שתצא לפועל צפויה להתרחב, כך שלא תחול רק על כיתות א'-ג' - אלא תיושם גם בגני הילדים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שר החינוך נפתלי בנט, שמוביל את המהלך, הבין כי ילדי הגנים הם אלה שזקוקים הכי הרבה למסגרות במהלך ימי העבודה של ההורים. בשל כך הוא החליט לכלול גם את גילאי 3 עד 5 במסגרת המתווה לקיצור ימי החופשה. המשמעות: התכנית תיושם מטרום-טרום חובה ועד גני החובה.
יצוין כי ילדי הגנים לא כלולים בתכנית בית הספר של החופש הגדול שמתקיים בימים אלה, וההורים נאלצים לשלם סכומי כסף גדולים מאוד עבור מציאת פתרונות לילדיהם. עם ההחלטה לקצר את החופשות גם בגני הילדים, יוכלו ההורים ליהנות מהוזלה משמעותית.
השאלה שנותרה: כמה ימי חופשה יקוצרו?
התכנית שתיבחר לבסוף תצא לפועל החל מספטמבר. לאחר שנפתרה סוגיית הגנים, עדיין נותרת שאלה נוספת לגבי התכנית והיא - מספר ימי החופשה שיופחתו. המתווה של חדשות 2 שהצגנו במאי האחרון הוא המועדף כרגע, והוא מדבר על הרחבת בית הספר של החופש הגדול ב-10 ימים - חמישה ימים בחנוכה ו-5 ימים נוספים בפסח, אך שר החינוך נחוש שהקיצור היה ב-13 ימים - 3 נוספים באיסרו חג.
אמנם מדובר רק על 3 ימים בודדים אבל את הציבור ההורים זה מאוד מרגיז. הבעיה היא שלפתוח את בית הספר של החופש הגדול לשלושה ימים בלבד זה עניין לא פשוט עבור המערכת ולכן יש קשיים.
בעבר התחייב שר החינוך נפתלי בנט לפעול לקיצור ימי החופש של תלמידי בתי הספר וכינה את הניסיונות "משימת על" עבורו. השר הצהיר כי יתערב בנושא החופשות באופן אישי והסביר כי גם הוא לא מבין מדוע תלמידים לא לומדים בימי האסרו-חג. בעקבות כך הוקמה ועדה מיוחדת בכנסת שדנה בנושא.
במשרד החינוך נעשתה בשבועות האחרונים עבודת מטה שבחנה את האפשרויות השונות לקיצור החופשות, בהן גם מתווה חדשות 2. אפשרות זו כוללת את ביטול חופשת האסרו-חג תמורת חופש גמיש למורים לפי בחירתם במהלך השנה.
מקצרים את החופש - סיקור נרחב:
הכירו את מתווה חדשות 2 לקיצור החופש הגדול
מראש השנה לראש כואב: כך נראה לוח החופשות של התלמידים שמתיש את ההורים
מדינה אחת - שני עולמות: מערכת החינוך שבה לתלמידים יש 53 ימי חופשה ולא 80
במהלך סדרת הכתבות של חדשות 2 שעסקה בנושא, הוצג מתווה לשינוי לוח החופשות שיקל על ההורים וממש לא פחות חשוב מזה - לא יפגע במורים, ואולי אפילו יסייע גם להם. המתווה כולל קיצור חופשות תלמידי כל הגנים וכיתות א' עד ד' ב-13 ימים, הרחבת "בית הספר של החופש הגדול" לחמישה ימים בחנוכה וחמישה ימים בפסח (בשבוע שלפני החג), ומהלך של חופשה מול חופשה - המורים והגננות יבחרו שלושה ימי חופשה גמישים במהלך השנה תמורת שלושה ימי עבודה בימי אסרו חג: סוכות, פסח ושבועות.
80 ימי חופש לילדים, רק 12 להורים
המתווה דורש הקצאת סכום נוסף להפעלת בתי הספר, תשלום שכר לעובדי הרשויות המקומיות שמפעילים את בתי הספר, תשלום שכר למורים ולמדריכים בבתי הספר של החופש הגדול, גיוס ותשלום למורים מחליפים בימי החופשה של המורים ועוד.
הצורך להקל על ההורים נובע מהפער הבלתי נתפס כמעט בין ימי החופשה של התלמידים בישראל לימי החופשה של ההורים: כ-80 ימי חופש לתלמידים לעומת 12-14 להורה העובד. לפער הזה שנייה בעולם רק ליטא. העומס הזה הביא לשורה של הצעות לשינוי לוח החופשות לאורך השנים האחרונות, רובם יוזמה של התארגנויות הורים. מתווה חדשות 2 מנסה לשלב יחד את ההצעות הבולטות לפתרון המתאים ביותר ליישום. אנחנו מבטיחים להמשיך לעקוב ולא להרפות עד שזה יקרה, עד שהנטל יוקל והחופשות של התלמידים הצעירים יתקצרו.