מאז שעות הבוקר, הטלפון של גיורא ולאה שנהיים לא מפסיק לצלצל. אחרי שידור הכתבה ב"אולפן שישי", המוני אנשים רוצים לסייע להם. "המטרה שלנו היא לא תרומה, אנחנו רוצים עבודה", אומרת לאה לכל מי שמתקשר. "הטלפון מחובר אלי אז אני מקבלת את כל הצלצולים, עד שלוש בלילה אתמול קיבלנו עשרות טלפונים", היא מספרת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בני הזוג מנהלים פיצרייה בחיפה, ובעשור השמיני לחייהם עושים מדי יום שליחויות בעיר. כדי לפתוח את בית העסק הם נאלצו לשעבר את הבית בו חיו כל חייהם, והם ממשיכים בעבודתם למרות מחלת הסרטן שבה חלה גיורא.

בכתבה הופיע גם ישעיהו אביינך מקונן, בן 83 מלוד, ששימש בעבר כמורה, והיום עובד ניקיון בנתב"ג, בעודו בעשור התשיעי לחייו. בדרך ארצה הוא נכלא בסודן והפך לאסיר ציון. "במשך שנה וחצי הייתי בכלא, אמרו לי 'אתה יהודי'", שחזר. "לפה הגעתי ב-1983. אני עובד בניקיון, גם בכביש. עכשיו יש לי חוב להוצאה לפועל של 500 אלף שקל והטילו עליי עיקול. כל מה שאני עובד עבורו - הם לוקחים".

מקונן מסביר היום כי "זה לא רק הסיפור שלי, לא רק אני סבלתי. יש כמוני אנשים רבים שאף אחד לא מכיר". גם מקונן קיבל היום עשרות טלפונים מאנשים שביקשו לעזור לו. בתו ביקשה היום: "תסתכלו לו בעיניים כאילו זה אבא שלכם".

ראש הממשלה בנימין נתניהו עדיין לא הגיב, אבל שר הרווחה חיים כץ מודה – אין לנו איך לעזור לכולם. "אם אנחנו רוצים לעשות משהו דרמטי בנושא הקשישים, הילדים בסיכון, המשפחות במצוקה, אנחנו צריכים 100 מיליארד שקלים", הוא אומר.

המדינה תבחן פתרונות עבור הקשישים

מאז שאשתו של ג'ק כהן סבג עברה אירוע מוחי, הם נקלעו לחובות רפואיים גדולים שאילצו אותו לעבוד בניקיון. כהן סיפר בכתבה איך בגילו הוא נאלץ לנקות רצפות וחדרי שירותים, רק כדי להתקיים בקושי עם הכסף שהוא מרוויח. "אני עובד ארבע שעות בלי הפסקות", אמר. "זה גיהינום, לעשות ספונג'ה, לנקות בתי שימוש אחרי שהייתי בעל בית. זה כואב. אני לא יודע מה יקרה לי פה. אני אעבוד עד שאני אתמוטט".

היום הוא מספר שכשישב על הספה בביתו וצפה בעצמו, הוא הזיל דמעות. "זה קשה מאד, התחלתי לבכות לבד", סיפר.

חברת הכנסת נורית קורן מהליכוד פנתה היום לשר האוצר משה כחלון כדי לקיים דיון בנושא מצבם הכלכלי של קשישים. לאחר חזרת הכנסת מפגרה צפויה להתכנס גם ועדת המשנה למעמד הקשיש, בראשה עומדת ח"כ טלי פלוסקוב מכולנו, כדי לבחון האם המדינה יכולה להעניק פתרונות כלשהו לקשישים במצב דומה.