צילום ארכיון (צילום: פוראת נסאר)
השער נשאר נעול | צילום: פוראת נסאר

המשבר מול בתי הספר הכנסייתיים נמשך: הערב (שבת) היו אמורים משרד החינוך ונציגי בתי הספר לסכם על סיום השביתה - אך החתימה בוטלה. במשרד החינוך הפנו אצבע מאשימה כלפי נציגי בתי הספר ש"הודיעו על ביטול ההסכם ברגע האחרון" והודיעו כי ביטלו את הצעת הפשרה. במקביל, מארגני מחאת בתי הספר כינסו מסיבת עיתונאים בה הודיעו שיחריפו את המאבק ויערכו הפגנת ענק בתל אביב ביום שני, לאחר החג.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במסיבת העיתונאים אמרו ההורים לתלמידיים בבתי הספר הכנסייתיים ביפו, רמלה, לוד, נצרת וחיפה כי המאבק נמשך ומסלים והם לקראת "יום שני הגדול", שיסתיים בהפגנת הענק בתל אביב - בה צפויים להשתתף אלפי הורים ותלמידים שימחו על ההתנהלות של משרדי החינוך והאוצר במשא ומתן.

ההורים אמרו שהמשא ומתן עלה על שרטון ונתקע, ולכן הכריזו על המשך השביתה בבתי הספר הכנסיייתיים - 47 בתי ספר ברחבי הארץ ו-33 אלף תלמידים, בהם נוצרים, מוסלמים ודרוזים ומכל זרמי החברה הערבית.

סלים גובראן (צילום: פלאש 90 הדס פארוש)
התנגדות לתפקידו? שופט העליון ג'ובראן | צילום: פלאש 90 הדס פארוש

משרד החינוך: "התלמידים וההורים הפכו לשבויים"

בין הצדדים עמדו שתי נקודות מחלוקת עיקריות, שהובילו לפיצוץ השיחות ולמשיכת ההצעה של משרד החינוך: הראשונה היא הדרישה של האוצר, לטענת ההורים, לבטל את כלי המחאה של השביתה. סלע המחלוקת השני הוא הצבתו של שופט העליון סלים ג'ובראן בראש אותה ועדה שתנהל משא ומתן, ולטענת ההורים גורמים בכירים בשני המשרדים לא מרוצים מעמידתו של ג'ובראן בראש הוועדה.

"זוהי הפעם השלישית ברציפות שנציגי בתי הספר מגיעים להסכם עם המשרד, אך ברגע האחרון לקראת החתימה הם נסוגים ומבטלים במחי יד עבודה של שעות רבות וחשובות, בהן הושגו הסכמות משמעותיות בדבר סיום השביתה", טענו במשרד החינוך. "מדובר בדפוס קבוע המצביע על חוסר אחריות, שיש בו בראש ובראשונה כדי לפגוע בציבור התלמידים וההורים שהפכו לשבויים של גחמות בלתי ענייניות".

עוד טענו במשרד החינוך כי הנפגעים העיקריים הם תלמידי התיכונים הכנסייתיים: "כל יום של שביתה פוגע בסיכוייהם לסיים 12 שנות לימוד באופן ראוי. ההחלטה לפגוע בתלמידים אלה כלל אינה ברורה, בעיקר על רקע העובדה שבתי הספר התיכוניים מתוקצבים על ידי המדינה בשיעור של 100%".

לא יוכלו לשבות עד 2017. מפגיני בתי הספר (צילום: פוראת נסאר)
הצפי: אלפים בהפגנה בתל אביב | צילום: פוראת נסאר

נזקי השביתה יקוזזו משכר המנהלים

צעדי התגובה של משרד החינוך היו חריפים במיוחד: "לנוכח סירובם של הנציגים לסיים את המשבר ועל רקע החלטתם להמשיך ולהשבית את הלימודים, יקזז המשרד את שכרם של המנהלים והמורים בגין אותם ימי שביתה. כמו כן, המשרד מבטל את ההסכם אשר כלל תוספות תקציביות רבות ומשמעותיות".

גאבי אבו נסאר, אב לתלמידים בבית ספר כנסייתי בנצרת, אמר לחדשות 2 Online: "התעלול הזה של משרד החינוך והאוצר עבר כל גבול - לא נשב בחיבוק ידיים אלא נצא להפגין ולהשמיע את הקול שלנו. אנחנו רוצים שוויון זכויות מול בתי הספר החרדים והדתיים. משרדי החינוך והאוצר מתעתעים בנו". אבו נסאר הוסיף כי "מה שמייחד את בתי הספר האלה שזה לומדים בהם ילדים מכל המרקם של המגזר הערבי - אנחנו נחושים להסלים את המאבק עד לקבלת הזכויות".

מוסא סאבא, שילדיו לומדים בבית ספר כנסייתי ברמלה, הגיע למסיבת העיתונאים והסביר: "כל מה שאנחנו דורשים זה שוויוון זכויות, לא מבקשים נדבות. ההפגנה ביום שני זה להיות או לחדול". למסיבת העיתונאים הגיעו הורים ותלמידים מכל הארץ, כאשר הדגש של מארגני המחאה הוא שוויון הזכויות וקבלת תקצוב מלא.