_OBJ

לתשומת לב השרים, הח"כים ובית הדין לעבודה: בתחילת השבוע קיבל סניף של רשת "קפה קפה" בתל אביב קנס של 30 אלף שקלים, לאחר שהוכח כי הפלה עובד ערבי וסירב להעסיק אותו. מבדיקת חדשות 2 עולה כי האפלייה נמשכת והזכיין בתל אביב לא לבד: בשישה סניפים או זכיינים שונים של הרשת לא הסכימו להעסיק עובדים ערבים - אבל נתנו תשובות שונות ליהודים שחיפשו עבודה ואף זימנו אותם לריאיון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסניף הרשת ברחוב יהודה הלוי בטבריה אמרו לצעיר ערבי שהתקשר וחיפש עבודה: "בעיקרון לא, אנחנו מלאים לגמרי. מה אתה רוצה, טבח? אנחנו מלאים לגמרי". כשלאותו סניף התקשרה צעירה יהודייה, השיבו לה: "בעיקרון יש על מה לדבר. יש לך ניסיון? תגיעי לכאן ונבדוק איך אפשר לשלב אותך".

בסניף ביקנעם אמרו לצעיר הערבי שהתקשר: "האמת היא שלא צריכים כרגע, יש לנו מספיק". כאשר התקשר צעיר יהודי לסניף לאחר זמן קצר כבר הביעו בו עניין - שאלו אותו לגילו וביררו אם עשה צבא - דבר שעלול להיות סממן נוסף לאפלייה נגד צעירים ערבים.

_OBJ

אחמד שמע בעיקר "לא"

גם בסניף קפה קפה באילת בקניון האדום עולה תמונה דומה שמעידה לכאורה על אפליה: המועמד הערבי אמר כי יש לו ניסיון של 10 שנים בתחום, אך בסניף השיבו לו כי "כרגע כולם מחזיקים, אין בעיות. לא צריך כרגע עובדים". היהודי בן ה-21, שלא הצהיר על ניסיון בתחום, קיבל תשובה הפוכה: "יכול להגיע מחר בבוקר? מלצרים אני צריך. אני אליאב ואני המנהל ואני מחכה לך".

כשצעיר יהודי חיפש עבודה בסניף במדרחוב בכפר סבא הוא קיבל את התשובה הבאה: "תגיע, תשאיר פרטים. יכול להיות חיובי, תגיע". לצעיר ערבי שביקש לעבוד באותו הסניף אמרו: "מלצרים יש לנו כאילו, לא יודע. לא כזה נראה שצריך".

אותו צעיר ערבי שפנה לסניף ברחוב סוקולוב בהרצליה קיבל תשובה שלילית למרות הניסיון שלו: "לא צריכים, תודה רבה". כמה דקות לאחר מכן התקבלה תשובה שונה לגמרי כשצעיר יהודי התקשר לסניף: "אני צריך מלצרים, אשמח שתגיע. תבוא ניפגש". גם בסניף בקריית שמונה מסרו תשובה שונה לצעירה יהודית ("יכול להיות שזה יסתדר, בת כמה את?") ולצעיר הערבי ("מלצרות? אני חושבת שכרגע אנחנו לא מחפשים").

בסיכום כל הסניפים שבדקנו, אחמד עם המבטא הערב שמע הרבה פעמים את המילה "לא" ואילו היהודים זומנו מיד לריאיון עבודה. מספר סניפים הבטיחו לחזור לאחמד, אך הוא עדיין מחכה לטלפון ולומד על בשרו את המציאות של צעיר ערבי בישראל 2015.

מרשת "קפה קפה" נמסר בתגובה: "הרשת מגנה גזענות וחותרת לערכי סובלנות וכבוד הדדי. אנו נבחן בקפידה את המקרים הנקודתיים ונפעל בהתאם לערכינו".