בתיכון עירוני א' בתל אביב הרוחות סוערות: התלמידים שהתחילו את לימודיהם בשבוע האחרון נדרשו להגיע לכיתות עם טאבלטים. מלבד המכשיר, שעולה 1,200 שקלים, יש להירשם למערכת שעולה עוד 120 שקלים ואז להוסיף את עלות ספרי הלימוד המתוקשבים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכיתות ז' מדובר בתוספת של 478 שקלים, בכיתות ח' ישלמו 420 שקלים, בכיתות ט' העלות עומדת על 425 שקלים ובכיתות י' "מסתפקים" בתוספת של 410 שקלים. בנוסף, על התלמידים לרכוש גם שלושה ספרי לימוד מודפסים, ללימוד צרפתית, ספרות ומתמטיקה.

ב-250 בתי ספר בישראל משתמשים תלמידים בטאבלטים. עם זאת, נראה שבזמן האחרון הולכת וגוברת המחאה שכנגד, וביוני האחרון ועדת החינוך של הכנסת קבעה כי רכישת הטאבלטים על ידי ההורים אינה חוקית. לפי הוועדה, מדובר בלמידה שאינה מגובה במחקר, חושפת את הילדים לנזקים בריאותיים ומייצרת פערים חברתיים.

סכנות בריאותיות

"כל טאבלט הוא מוקד קרינה", מסביר ד"ר גדי ליסק, פסיכולוג מומחה ברפואה התנהגותית, "חשיפה ארוכה יוצרת סכנות בריאותיות בעיקר לגידולים מוחיים, ירידה בפריון, ניוון מערכת העצבים ועוד".

בעוד שחלק מההורים והילדים שמחים מהכנסת הטאבלטים בכיתות, הן בשל הנגישות למאגרי הידע והן בשל המשקל הקל לעומת ספרי לימוד, הורים אחרים מתנגדים למהלך.

"כל הנושא הזה של אשליית הקדמה שמוכרים לנו זה דבר מאוד יפה, אבל בשורה התחתונה יש כאן ניסוי לא מבוקר בילדים שלנו", טוען עורך הדין נווה גור, אב לאיתמר וממגישי העתירה שתגיע לפתח בית המשפט העליון בשבוע הבא, בבקשה לעצור את הכנסת המכשירים לכיתות. "לא נסכים לקבל את זה, אפילו לא בחינם".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "עינינו נשואות קדימה, אל העתיד. אי אפשר להישאר במאה ה-19 - העולם, וכמוהו מערכות החינוך - הולכות והופכות דיגיטליות".