עובדים זרים רבים שמתגוררים בפתח תקווה מתקשים לרשום את ילדיהם הקטנים לגנים בעיר. הטענה של העובדים בעירייה היא שאין לאותם אנשים ויזה, אך החוק בישראל קובע כי למדינה יש חובה לספק מסגרת מגיל 3.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

שאדי, שלא מצליחה לרשום את ביתה בת ה-3 וחצי לגן עירייה בעיר, כבר התייאשה. היום ביתה נמצאת במסגרת קטנה של תינוקות שאינה תואמת את הגיל שלה. "פנינו לראש עיריית פתח תקווה שיפתחו גן גם בשבילנו, האפריקאים, אם הם לא רוצים לשלוח את הילדים שלנו לאותם מוסדות חינוכיים עם הלבנים", סיפרה.

בתגובה שאדי אמרה שהעירייה החזירה להם תשובה שלילית מטעמים בירוקרטיים. "הם פשוט אומרים 'לא זה לא', הדבר הבא שהם אומרים לך זה 'לכי'. הם קראו לאבטחה שיוציאו אותי". שאדי מספרת כח היא לא מבינה למה העירייה בעיר מסרבים לרשום את ביתה לגן.

"אני לא יודעת מה יקרה , זה מדאיג אותי"

גם היווט, עובדת זרה שמתגוררת בפתח תקווה, לא מצליחה לרשום את הבת שלה למסגרת חינוכית בעיר. ביתה בת ה-3 סובלת מבעיית התפתחות ובעיות בריאותיות וזקוקה לגן מיוחד. בשיחה של היווט עם נציגה מאגף גנים בעיריית פתח תקווה נאמר לה שרק כשתהיה לה ויזה מסודרת היא תוכל לרשום את ביתה.

"הילדה שלי נמצאת במעון שיקומי באילת. בספטמבר אמרו לי שצריך להעביר אותי לגן עירייה, אבל אני לא יודעת מה יקרה , זה מדאיג אותי, היא לא מקבלת שום דבר", סיפרה בדאגה היווט והוסיפה: "מה אני אעשה איתה? אני לא יכולה לעזור לה".

"לא יכול להיות שראשות מקומית תפר חוק שהמדינה קבעה"

עו"ד תומר ורשה, מומחה להגירה ומעמד בישראל אומר כי החוק בארץ קובע שיש חובה לספק מסגרת מגיל 3. "לא יכול להיות שראשות מקומית תפר את החוק שהמדינה קבעה, כדי לפעול בצורה גזענית נגד אנשים שהחוק קובע שיש לתת להם את החינוך הזה".

זו לא הפעם הראשונה שפתח תקווה עולה לכותרות בנושא העובדים הזרים. יש בעיר בעיה שאי אפשר להתעלם ממנה וראש העיר החדש רמי גרינברג זוכה לתמיכה של תושבים רבים. רק לפני 4 חודשים הוא קרא לתושבים לדווח למוקד על כל מבקש מקלט או מסתנן, כדי לאפשר להוציא אותם מהעיר.

בפגישה עם ראש העיר, כדי להבין מדוע עשרות משפחות בעיר לא מצליחות לרשום את הילדים שלהם לגנים, ראש העיר אמר כי הוא יבדוק את הנושא עם האנשים הרלוונטיים, אך עדיין לא סיפק פיתרון. בימים הקרובים תוגש עתירה מטעם האגודה לזכויות האזרח וארגון אסף, בשמן של כ-120 משפחות, נגד עיריית פתח תקווה. העתירה תדרוש מהעירייה לעמוד בחוק ולאפשר לילדים מסגרת חינוכית בעיר ללא קשר למעמדם בארץ.