הכנסת, ארכיון (צילום: אוראל כהן / פלאש 90)
הכנסת, ארכיון | צילום: אוראל כהן / פלאש 90

בדיון שנערך בוועדה לענייני ביקורת המדינה אתמול (שני) בעניין טיפול מוסדות אקדמיים במניעת הטרדות מיניות בתחומם השתתפו ח"כים, רקטורים של אוניברסיטאות, סטודנטים, נציגי מבקר המדינה ועוד. הדיון הועבר בשידור חי בערוץ הכנסת, אלא שהשידור הופסק רגעים ספורים לאחר שמ', נפגעת תקיפה מינית בעצמה, קיבלה את זכות הדיבור בוועדה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בדיון הוצגה מ' בשמה, ללא ציון שם האוניברסיטה שהיא לומדת בה, וללא אזכור לכך שהיא נפגעת עבירה, ולמרות זאת השידור נעצר. ח"כ שלי יחימוביץ' שיגרה מכתב ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין "בבקשה להתערב בדחיפות במנהג המגונה" של הפסקת השידור.

במכתב ציינה יחימוביץ' כי מיד לאחר הדיון היא ערכה בירור, ממנו עלה כי השידור הופסק "בטענה שכיוון שהיא נפגעת עבירה 'אסור לשמוע אפילו את הקול שלה'". מי שהנחה להפסיק את השידור הוא אחד מדוברי הכנסת, שלדבריו אלה ההנחיות המפורשות שקיבל - הוא ודוברים אחרים, מדובר הכנסת הקודם יותם יקיר.

יחימוביץ'. מתקפה על גבאי (צילום: אתר הכנסת, חדשות)
יחימוביץ' בוועדה אתמול | צילום: אתר הכנסת, חדשות

"סתימת פיות והשתקה מופרזת וקיצונית"

חברת הכנסת הוסיפה כי "מיותר לציין שזהו משפט מחריד, בעיקר כשכל הדיון כולו נסוב על סבלן של נפגעות שעדיין, למרבה הצער, פוחדות להיחשף, דבר שבא לידי ביטוי גם בנתוני הדיווח הדלים של הסטודנטיות להנהלות האוניברסיטאות בכל הנוגע להיותן קרבן להטרדה מינית, כפי שהוצג בוועדה".

"אני פונה אליך אפוא בבקשה להורות על מינימום השתקה אפשרית בתוך תחומי החוק", הפצירה יחימוביץ' שנימקה את פנייתה: "סתימת פיות והשתקה כה מופרזת וקיצונית, דווקא במשכן שבו אמור לבוא לידי ביטוי קול הזעקה של הקורבנות, היא מקוממת ביותר, ואני משוכנעת, או לכל היותר מקווה, כי ההנחיות המרחיבות שניתנו בקשר ליישום החוק - מקורן בטעות".

מהכנסת נמסר בתגובה: "הלשכה המשפטית תעביר את התייחסותה ליו"ר הכנסת בעניין".