מקצרים את החופש - עמדות ההורים: סקר מקיף שנערך לפני כשלוש שנים ופורסם היום (שלישי) על ידי משרד החינוך חושף את הקושי של ההורים לילדים בבתי הספר היסודי להתמודד עם נטל החופשות. נתוני הסקר גם מביעים תמיכה עקרונית מתווה חדשות 2 לפתרון המצב שהצגנו כאן בשבועות האחרונים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי הסקר שנערך על ידי הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך בשנת תשע"ד, 61% מהורים לתלמידים בבתי הספר היסודיים תומכים בצמצום מספר ימי החופשה השנתית של התלמידים. 82% מההורים ביסודי תומכים בפעילות חלופית לילדים מטעם בית הספר בחופשות הארוכות.

כ-80% תומכים בפעילות חלופית בחופש הגדול, כ-60% מההורים בבתי הספר שיוצאים לחופשת פסח תומכים בפעילות חלופית בחופשת פסח ו-36% מההורים בבתי הספר שיוצאים לחופשת חנוכה תומכים בפעילות חלופית בחג הזה. ואיך תיראה הפעילות החלופית הזו? יותר ממחצית מההורים, 53%, היו רוצים בפעילות משולבת בפנאי ובלימודים באותה המידה לילדיהם.

לפני כשבועיים הקימה הכנסת ועדה מיוחדת שתבחן את שינוי ימי החופש במערכת החינוך בעקבות הצגת המתווה של חדשות 2. במקביל, במשרד החינוך נערכת עבודת מטה כדי לבחון את הדרכים לטפל בבעיה.

אז מה כולל מתווה חדשות 2 לקיצור ימי החופשה של התלמידים? קיצור חופשות תלמידי כל הגנים וכיתות א' עד ד' ב-13 ימים: הרחבת "בית הספר של החופש הגדול" לחמישה ימים בחנוכה וחמישה ימים בפסח (בשבוע שלפני החג), ומהלך של חופשה מול חופשה - המורים והגננות יבחרו שלושה ימי חופשה גמישים במהלך השנה תמורת שלושה ימי עבודה בימי אסרו חג: סוכות, פסח ושבועות.

קובי אמסלם, לשעבר הממונה על השכר באוצר, העריך את עלות המתווה כולו, לשנה שלמה, בכ-580 מיליון שקלים. מנגד, יום אחד בלבד שבו אחד ההורים נשאר עם הילדים כשהם בחופש מהווה הפסד למשק של מיליארד שקלים, כך שבשורה התחתונה - המדינה רק מרוויחה.

הצורך להקל על ההורים נובע מהפער הבלתי נתפס כמעט בין ימי החופשה של התלמידים בישראל לימי החופשה של ההורים: כ-80 ימי חופש לתלמידים לעומת 12-14 להורה העובד. לפער הזה שנייה בעולם רק ליטא.

מתווה חדשות 2 מנסה לשלב יחד את ההצעות הבולטות לפתרון המתאים ביותר ליישום. אנחנו מבטיחים להמשיך לעקוב ולא להרפות עד שזה יקרה, עד שהנטל יוקל והחופשות של התלמידים הצעירים יתקצרו.