לא שותקים, מצילים חיים: עשרות בני נוער, 7.3% מכלל בני הנוער ב-2015, ניסו להתאבד. חלקם הצליחו. במחקר מקיף שנערך לאחרונה בישראל נבדקו עשרות תיקים של בני נוער, תיכוניסטים, ששמו קץ לחייהם. על פי מחקר של פרופ' גיל זלצמן וד"ר יוכי סימנטוב, ב-46% ממקרי ההתאבדות של בני נוער, לפחות חבר אחד ידע - אבל שתק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

למה? כי הוא רצה לשמור סוד. להיות חבר נאמן ולא לבגוד. אבל מה יותר חשוב - הסוד הגדול או החיים עצמם? ואיך אפשר לחיות אחר כך, כשאתה סוחב על עצמך מוות מיותר? בבקשה, אל תשתקו. תספרו. אתם יכולים להציל חיים.

איך תדעו? הרצון לוותר על החיים כמעט תמיד זועק לשמיים. תמצאו אותה על הוול בפייסבוק, בהודעה בקבוצת ווטסאפ או אולי בבלוג. ואז מה עושים? פשוט מספרים לכל מי שיכול לעזור: להורים שלכם, להורים שלו, למורה שאתם סומכים עליו או כל מבוגר אחר שאתם בוטחים בו. 

יש משהו חשוב יותר מלהציל את מי שחשוב לכם?

"יומן נעורים" - סדרת כתבות מיוחדת השבוע במהדורה המרכזית. הערב הפרק השלישי - כתבתו של בן מיטלמן על תופעת ה"סקסטינג" - שליחת תמונות בעלות אופי מיני ברשת: 16% מבני הנוער מפיצים תמונות בגלל לחץ חברתי, רק כי "החבר שלי ביקש תמונה נחמדה". החיים שלהם וירטואלים וגם המיניות שלהם עוברת למסכים. יותר ממחצית מבני הנוער נכנסים לאתר פורנו, כשגיל החשיפה לפורנו יורד לגיל 9.