ממש עוד מעט ייצאו בני הנוער לחופש הגדול – חודשיים שלמים שבם הם יוכלו לישון, לבלות, לראות סרטים, לצאת למסיבות, אבל גם לעבוד. כ-80% מבני הנוער צפויים לחפש עבודה בשבועות הקרובים, אז הנה כמה כללים שחשוב שידעו –הזכויות וגם החובות של הצעירים בשוק העבודה בישראל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

• אם עוד לא מלאו לכם 14 שנים, תדחו קצת את חלום העבודה. לפי החוק אסור להעסיק אתכם. אם אתם בני 14 עד 16 חשוב שתדעו ששעת עבודה שלכם תהיה שווה החל מיולי הקרוב לא פחות מ-19.52 שקל. שכר המינימום של בני 16 יעמוד על 20.92 שקל ומגיל 17 עד 18 – 23.15 שקל. אל תשכחו לדרוש גם תשלום עבור נסיעות – זו זכותכם.

• בני 14 עד 16 מותר להעסיק עד 8 שעות ביום - לא יותר. עברתם את גיל 16? תוכלו לעבוד עד 9 שעות ביום, אבל לא יותר מ-40 שעות בשבוע.

• כמו לכל עובד, גם לכם מגיעה הזכות הבסיסית להפסקה. אם יום העבודה שלכם נמשך יותר מ-6 שעות, חובה לתת לכם הפסקה של 45 דקות.

• החוק אוסר להעסיק בני נוער ביום המנוחה. אם אתם יהודים –  אסור לכם לעבוד בשבת. אם אתם בני דת אחרת תוכלו לבחור ביום מנוחה בחמישי, שישי או שבת.

• יש לא מעט מעסיקים שמנסים לנצל את תמימותם וחוסר ניסיונם של בני נוער ודורשים עבודה ללא שכר במה שנקרא "תקופת התלמדות" או "תקופת ניסיון". אז תשכחו מזה – אין בעיה שתהיו בתקופת התלמדות, אבל גם על התקופה הזו חייבים לשלם לכם שכר. אין עבודה בחינם.

אז אם בחרתם במסעדה, בחקלאות, מלונאות, ניקיון, הדרכה או כל עיסוק אחר - הכי חשוב שתתפרנסו בכבוד, תשמרו על הבריאות שלכם וגם על הזכויות שלכם. אל תצאו פראיירים. גם זה שיעור חשוב לחיים.

תלונות נגד מעסיקים ניתן להגיש למשרד הכלכלה דרך האפליקציה של המשרד, בטלפון *2570 או למייל report.achifa@economy.gov.il