הדרך לחופשה לא קלה (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

כ-700 אלף תלמידי בתי הספר העל יסודיים מסיימים היום (שני) את שנת הלימודים, ופותחים באופן רשמי את חופשת הקיץ. ב-1 ביולי יצטרפו אליהם עוד כמיליון וחצי תלמידי בתי הספר היסודיים וגני הילדים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"תלמידות ותלמידים יקרים, לפנינו חופשה גדולה", אמר שר החינוך נפתלי בנט. "החופש הגדול הוא לא רק חופש מבית הספר אלא חשוב שיהיה גם חופש בעל משמעות. אני מאחל לכל אחת ואחד מכם שידע לנצל את הזמן, לקדם את עצמו במשהו, בפיתוח עולמו הערכי, התרבותי, להקדיש זמן להתנדבות למען האחר, להעלות זמן איכות עם המשפחה, לצאת לטייל, לתכנן את שעות הפנאי- ובעיקר: לא לבזבז את כל היום מול המסכים".

במהלך חופשת הקיץ יפעיל משרד החינוך את תכנית "קיץ אחר" שתכלול מגוון סוגי פעילויות לילדים ולבני הנוער, ובהן "בתי הספר של החופש הגדול", "ערי הילדים והנוער", "קייטנות דיגיטליות", "מבלים בטוח לאילת" ועוד. מידע על מועדי הפעילויות ניתן למצוא באתר המשרד ובאתרים של הרשויות המקומיות.

אלה כמה מהפעילויות ביוזמת משרד החינוך והשלטון המקומי:

• ערי הילדים והנוער - מתחמי פעילויות פנאי ותרבות לילדים ולנוער יופעלו לאורך היום והלילה, החל מה-20 ביוני ועד סוף אוגוסט. הפעילויות יכללו מוקדי פעילות חווייתיים ואטרקטיביים לצד סדנאות, הפעלות, מופעים ואירועים שונים בנושאים מגוונים: חברה, אמנות, ספורט, מוזיקה, קולנוע, מולטימדיה ועוד.

• קייטנות דיגיטליות - פעילויות לימודיות, חינוכיות וערכיות בשילוב טכנולוגיה לתלמידים בוגרי כיתות ד' ומעלה. הלמידה מתקיימת מהבית באמצעות טכנולוגיות למידה מרחוק עם מחשב המחובר לאינטרנט, אזניות ומיקרופון.

הצפיפות בישראל - מהגבוהות בארגון (צילום: פלאש 90 נועם רבקין פאנטון)
יוצאים לחופש | צילום: פלאש 90 נועם רבקין פאנטון

• מבלים בטוח באילת - במהלך ארבעה שבועות, החל מה-24.7, יפעל בחוף העיר מתחם נוער שיאויש בכל שעות היממה בצוותים של אנשי מקצוע, בסטודנטים ובמתנדבים. המתחם ירכז בני נוער בעיר לפעילויות חברתיות ונתינת אוזן קשבת לאיתור בני נוער במצוקה, למתן תמיכה רגשית ולדיווח ולהפניה לגורמים מקצועיים לפי הצורך. בנוסף, צוותים יסתובבו במקומות בילוי המוניים ברחבי העיר למתן סיוע בהתאם לנדרש.

• מתחברים בחופים - כחלק מהתכנית הלאומית לילדים ולנוער בסיכון, יופעל פרויקט "מתחברים לנוער בחופים" במוקדים שונים ברחבי הארץ, בחופי הים ובמוקדי בילוי המוניים בערים (טבריה, תל אביב, ירושלים, אילת, חוף גולן), בהובלת משרד החינוך ומשרד הרווחה. במוקדים אלו יוקמו מאהלי הידברות, בהם ישבו אנשי צוות מקצועיים וסטודנטים ומתנדבים שיעברו הכשרה לקראת הקיץ.