אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס

עולה מאתיופיה טוען בפייסבוק שאינו זכאי לקבל סיוע ברכישת דירה רק משום שאשתו היא ילידת הארץ. בפוסט שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו הוא תהה: "איפה משרד העלייה והקליטה?"

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

גטנט עלה לישראל מאתיופיה בשנת 2002, יחד עם בני משפחתו, כך סיפר בפוסט, והסביר כי על פי החלטת המדינה, כל עולה חדש מאתיופיה זכאי לסיוע ברכישת דירה ראשונה. "השבוע להפתעתי גיליתי כי אני לא זכאי להטבה", כתב. "למה? כי אופס, התחתנתי עם עמיטל, שנולדה בארץ".

"גם רק את חלקי אני לא יכול לקבל", הוא כתב עוד. "מה משרד השיכון מנסה לעודד? את מי משרד האוצר מנסה להגביל? ואיפה משרד העלייה והקליטה?".

"מדיניות הסיוע תשתנה"

במסמך שצירף גטנט לפוסט, כתובים הקריטריונים לסיוע ברכישת דירה לעולים מאתיופיה, שם מצויין כי הסיוע יינתן לזוגות ששניהם בני העדה האתיופית, או משפחה חד הורית, ההורה בן העדה האתיופית. מכך עולה כי אם בן העדה התחתן עם מישהו שאינו עולה מאתיופיה, או שהוריו אינם עולים, הסיוע נשלל ממנו.

ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "עם כניסתו לתפקיד, זיהה שר הבינוי והשיכון יואב גלנט בעיה קשה בתחום פתרונות הדיור לבני העדה האתיופית. החלטת הממשלה המדוברת, שהתקבלה לפני כשבע שנים, אכן דורשת תיקון.

"בתוך כך, בכינוס הקרוב של ועדת השרים לקידום שילובם של יוצאי אתיופיה, עתיד השר גלנט להציג תכנית סדורה ונרחבת המציעה לשנות את מדיניות הסיוע, ובכללה, יזכה לראשונה כל זוג, בין אם שני בני הזוג או רק אחד מהם בן העדה, לאותן ההטבות בדיוק".