הלימודים בבתי הספר היסודיים בתל אביב, גבעתיים ורמת גן שובשו הבוקר במחאה על הצפיפות בכיתות. בין ההורים הרבים שהפגינו מחוץ לשערי בתי הספר היו לא מעט תלמידים צעירים שנפגעים ישירות מהעומס הרב, רבים מהם ביקשו לפנות לשר החינוך נפתלי בנט ולקרוא לו להתערב מיד במשבר שכבר זכה לכינוי "מחאת הסרדינים", מחאה שרק הולכת ומתרחבת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו לא יכולים להיות 40 תלמידים בכיתה, המורה לא תצליח להשתלט על כולם", הסבירה דורון, תלמידת כיתה א' בבית ספר "ארזים" בתל אביב שחוששת מפני אפשרות של איחוד כיתות, דבר שיגדיל משמעותית את מספר התלמידים בכיתתה. היא מתארת את הקושי של המורה לעבור בין הילדים במהלך השיעור, ומבקשת להשאיר את המצב על כנו.

"אנחנו שובתים כי בשנה הבאה יהיו 40 תלמידים בכיתה", אומר איתי, תלמיד צעיר נוסף שעלול להיות מושפע ישירות מהמהלך. "כבר היום בקושי משתלטים על 32 ילדים, אנחנו לא רוצים להיות צפופים כמו סרדינים, אנחנו שובתים ולא נכנעים עד שלא נישאר באותו מספר גם בשנה הבאה".

הפגנה בת"א, השבוע (צילום: עזרי עמרם)
מחאה בגוש דן, היום | צילום: עזרי עמרם

"לשר בנט שלום", פנה יונתן, תלמיד כיתה ד' לשר החינוך. "בשלבי כיתה א' צריך לתת תשומת לב לתלמידים וכשיש 40 ילדים בכיתה אי אפשר לעשות את זה", אומר התלמיד שנחשב כבר לוותיק מבין המפגינים הצעירים.

"קשה למורה ללמד 40 תלמידים בכיתה, גם ככה קשה לה במצב הקיים", מוסיף יהב, תלמיד כיתה א' שמצטרף לדברים. תלמידה נוספת מתארת את הקושי ללמוד בעומס הרב בכיתה, כשהמורים קורסים ולא מצליחים להגיע לכל אחד. "זה צפוף ולא נעים, אי אפשר ללמוד כי אנחנו צמודים אחד לשני".

הפגנה בת"א, השבוע (צילום: עזרי עמרם)
הורים ותלמידים מוחים, הבוקר | צילום: עזרי עמרם

המחאה לא עוצרת

אחרי תל אביב, רמת גן וגבעתיים עוברת המחאה לערים נוספות ברחבי הארץ. ביום שני יושבתו בתי הספר היסודיים בירושלים למשך שעתיים, ברמת גן יושבתו הלימודים לשעתיים הראשונות. ביום שלישי יושבתו בתי הספר היסודיים לשעתיים הראשונות, במועצה האזורית מנשה יושבתו בתי הספר רעות וניצני רעות. בבית דגן תושבת השעה הראשונה בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים.

גם ביום רביעי יימשכו עיצומי ההורים - בפתח תקווה יושבתו השעתיים הראשונות בבתי הספר היסודיים, ובנתניה מהשעה הראשונה ללימודים. ביום חמישי ישבתו בתי הספר באריאל למשך שעה אחת וכך גם כלל בתי הספר וגני החובה בבאר יעקב.

נציגי ההורים, שנפגשו בסוף השבוע עם מנכ"לית משרד החינוך ולא הגיעו עמה להסכמות, דורשים לצמצם את מספר התלמידים בכיתות הלימוד לעד 32. על פי דרישתם, בשנת הלימודים הבאה לא ייפתחו כיתות א' של יותר מ-32 תלמידים ולא יתבצע איחוד כיתות.