"תושבי הפריפריה חשופים" (צילום: רויטרס)
ארכיון | צילום: רויטרס

שנה למבצע "צוק איתן" ודווקא על רקע חידוש ירי הרקטות ליישובי הדרום בשבועות האחרונים, במשרד החינוך מקצצים את התמיכה הנפשית לילדים המתגוררים ביישובי עוטף עזה החל מיום שישי הקרוב בשל היעדר תקציב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ביישובי הדרום בכלל ובעוטף עזה בפרט מתמודדים ילדים רבים עם תסמיני חרדה ופוסט-טראומה כתוצאה מהמצב הביטחוני המתוח בשנים האחרונות. בשבועות האחרונים, נשמעו שוב אזעקות באזור בעקבות חידוש הירי מעזה. בכמה מקרים התפוצצו רקטות בשטח ישראל, אך לא גרמו לנפגעים או נזק.

אנשי השירות הפסיכולוגי החינוכי בעוטף עזה קיבלו היום (ראשון) במפתיע מכתב ממשרד החינוך שבו נכתב: "אנחנו מודעים לקושי העולה לנוכח עיתוי הפנייה אליכם[...]אנו מבקשים שהמטפלים ישקלו את אופן הפרידה מהילדים ומההורים בנסיבות שנוצרו".

עוד צוין במכתב: "לצערנו הרב, בגלל חוסר בתקציב לכיסוי כל מכסת הטיפולים, בשנה תקציבית מורכבת בהיעדר תקציב מדינה, אנו נאלצים לקצר את הקצאת הטיפולים ולהודיע למטפלים לסיים את עבודתם.

מוותר על השיריון, ילין (צילום: חדשות 2)
גינה את ההחלטה. ילין | צילום: חדשות 2

"עד לרגע האחרון נעשו מאמצים רבים לגייס את התקציב ולסיים את השנה כיאות. אנחנו מבקשים להודות לכם על ההבנה והמאמצים הרבים שאתם עושים".

ח"כ חיים ילין (יש עתיד), ראש מועצת אשכול לשעבר, מחה על הפסקת הסיוע הנפשי לעוטף הזה: "מי שחושב שאפשר לשכוח את הפציעות הנפשיות של מלחמת 'צוק איתן' ושל כל ההסלמות ב-15 השנים האחרונות שסופגים תושבי העוטף, לא מבין את נפש האדם".

ילין הוסיף כי "אנשי החינוך צריכים להתמודד גם עם הסוגייה הנפשית של התלמידים, אין ערך ללימודים ולמקום שלא נותן מענה לנפש האדם. פניתי הבוקר במכתב דחוף לשר החינוך ושר האוצר לחזור בהם מההחלטה חסרת האחריות שתפגע בחוסן של תושבי העוטף".