N12
פרסומת

לפני פסח: בעיות במתווה החופשות

לפני חודשיים הכריז שר החינוך בנט על שינוי במתווה החופשות לפיו כבר מפסח יקוצרו ימי החופשה והנטל לא יפול על ההורים. אך שבועיים לפני החופש ובעיריות ורשויות במקומות רבים בארץ מתלוננים שלא הספיקו להיערך לכך. הם מצידם מאשימים את משרד החינוך בעוד מטעם המשרד ממשיכים להפציר בהם שימצאו אנשי צוות שימלאו החסר

יעל אודם
חדשות
פורסם:
צילום אילוסטרציה, למצולמת אין קשר לכתבה
צילום: פלאש 90
הקישור הועתק
צילום אילוסטרציה, למצולמת אין קשר לכתבה
מקומות רבים טרם מצאו פתרון, אילוסטרציה | צילום: פלאש 90

שבועיים בלבד לפני חופשת הפסח ומתברר שעדיין יש בעיות, במספר עיריות ורשויות, עם המתווה שהבטיח שר החינוך נפתלי בנט. המשמעות היא שהורים רבים יפסידו כסף וימי עבודה בזמן שאחרים ייהנו מהרפורמה ויחסכו.

ראשי הרשויות במקומות רבים בארץ, ביניהם קריית גת, קריית אונו, כפר סבא וראש העין טוענים שהם ניסו לגייס גננות ומורים ולא הצליחו. בשל כך, הם מתבססים על הצהרונים הקיימים וכך ילדים שכבר רשומים לצהרון מתחילת השנה ייהנו מחמישה ימים וכל השאר לא ייהנו מהתכנית החדשה של משרד החינוך.

"אין כוח אדם, לא הספיקו לגייס", מתלוננת דורית חימוביץ' מרחובות. "מה שקורה שמה-25 עד ה-29 לחודש מרץ, צריכה להיות בחופשה כי לילדה שלי אין סידור". במשרד החינוך עושים מאמצים גדולים על מנת להעביר את המסר לראשי הרשויות שימצאו אנשי צוות. ברשויות טוענים מנגד שבמשרד החינוך נזכרו מאוחר מדי והפילו עליהם תיק. זאת על אף שיש רשויות, כמו בירושלים לדוגמא, שדווקא הצליחו להיערך לכך.

העניין החשוב שגם אם בשלב זה עדיין יש רשויות שלא נערכו לרפורמה המצב כבר לא יחזור לקדמותו. כך השר הבא שיגיע ימשיך במהלך וההורים ירוויחו מהמתווה החדש.

נפתלי בנט. "שתה 4 מנדטים"
במשרד החינוך עושים מאמצים להכנסת הרפורמה | צילום: מתוך פייסבוק, חדשות

התכנית הוצעה על ידי משרד החינוך לכל הרשויות בישראל אך מכיוון שלא מדובר בהחלטת ממשלה, הן לא מחויבות ליישם אותה. רוב מוחלט של היישובים בחר שכן, אבל 10 רשויות מקומיות החליטו להעניק לתושבים שלהם תכניות חלופיות. כל פתרון איכותי מבורך, אלא שכשמגיעים אל הכיס - מגלים את ההבדלים. בית הספר של החגים כולל מחירון ברור להורים:

ביישובים באשכולות למ"ס 1-4 - ללא תשלום
ביישובים באשכולות למ"ס 5-7 - 20 שקלים ליום
ביישובים באשכולות למ"ס 8-10 - 30 שקלים ליום

הרשויות שלא אימצו את התכנית לא מחויבות לתעריף הזה שקבע משרד החינוך. כך נוצרת בפועל אפליה בין הורים ברחבי הארץ. 10 יישובים לא הצטרפו לתכנית: חריש, זכרון יעקב, קריית טבעון, גבעתיים, הרצליה, תל אביב, אבו סנן, מגדל, פסוטה ומועצה אזורית מגילות.