יצחק נתן, שניהל את התיכון תלמה ילין במשך 32 שנים מדבר על הפרשיות הרבות שנקשרו בשמו של בית הספר בתקופת ניהולו - בהן גם הטענות נגד המורה בועז ארד שהתאבד בסוף השבוע. "אני הייתי המום", אמר. "הוא עשה את העבודה כהלכה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

נתן סיפר כי במהלך שנות לימודיו בבית הספר, ארד שמר על הופעה מכובדת וקיים קשר טוב עם תלמידיו. "זה מורה שהייתה לו תמיד הופעה סולידית", סיפר. "הקשר בינו לבין התלמידים היה טוב - הוא הקנה להם את יסודות האמנות. פתאום שמעתי את הפצצה הזאת, אתה לא יודע מאיפה זה נופל. לא ידענו על זה".

נתן הדגיש כי הוא חושב שבמידה והדברים שנטענו נכונים, הם אינם עולים בקנה אחד הם האתיקה החינוכית. "לא הולכים תלמידים אל מוריהם לבית", אמר. "לא מקבלים שיעורים שם וכל זה, זה אתיקה חינוכית בסיסית".

בועז ארד שם קץ לחייו לאחר העדויות (צילום: צילום מסך)
האמן בועז ארד נמצא מת בביתו | צילום: צילום מסך

בתוך כך, הצוות החינוכי בבית הספר כינס היום את כל תלמידי התיכון לשיחה בשיתוף עם המרכז לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בנוגע למה שהתרחש בשבועות האחרונים. הצוות עודד את התלמידים לדווח לגורמים המוסמכים לכך במידה והם סובלים או סבלו מהטרדות מיניות.

מוקדם יותר היום הנחה שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט את מנכ"ל משרדו שמואל אבוהב לערוך בדיקה "מקיפה ועמוקה" של האירועים בבית הספר תלמה ילין במטרה "להפיק לקחים לגבי בית הספר ומערכת החינוך כולה".

שר החינוך נפתלי בנט (צילום: רויטרס, חדשות)
בנט. הנחה לבדוק את האירועים בתלמה ילין | צילום: רויטרס, חדשות

יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ יפעת שאשא ביטון (כולנו) בירכה על ההחלטה. "הגיע הזמן שהמערכת תתעורר", אמרה. "תופעת הניצול המיני של ילדים והטרדות מיניות מצד אנשי צוות ועובדים כלפי תלמידים ותלמידות היא רעה חולה".

עוד הוסיפה חברת הכנסת: "פרשת בועז ארד ותלמה ילין היא רק דוגמא אחת לכך. מערכת החינוך, המפקחים והמנהלים, צריכים לעקור את העשבים השוטים מתוכם, לא לצאת להגנתם ובוודאי שלא לטייח סיפורים מעין אלה. אני קוראת לכל נער ונערה, ילדה וילדה, שנוצלו או הוטרדו מינית, בבית הספר או מחוצה לו, לגשת ולדווח לחברים, להוריהם, למשטרה ולמי שרק אפשר".

בכתבה שפורסמה באתר מאקו ביום חמישי צוטטה תלמידה לשעבר של ארד בתלמה ילין, שסיפרה על מערכת היחסים הרומנטית ביניהם, שכללה גם קיום יחסי מין, ונמשכה כארבע שנים מאז שהייתה בת 16. היא תיארה איך בדיעבד הרגישה כי נוצלה על ידו וטענה כי היו לו יחסים אסורים עם תלמידות נוספות.

בתגובה לטענות, ארד צוטט בכתבה אומר כי "היו לי רק ארבעה סיפורים עם תלמידות, כולן לשעבר. עם שלוש מהן הקשר נוצר שנים אחרי תלמה ובחורה אחת מתוך הארבע פגשתי אחרי צבא. זה היה דפוק, אני מודה, אבל אני מכיר נשים צעירות שהן בוגרות בנפשן ונשים בוגרות שהן אינפנטיליות. אני לא במצב שאני יכול להגן על עצמי כי את לא חושפת בפניי את שמותיהן של אותן נשים. נשאר לי לדפוק כדור בראש".

בית הספר לאמנויות תלמה ילין (צילום: החדשות)
בית הספר לאמנויות תלמה ילין | צילום: החדשות

בכתבה במאקו צויין כי "עקב ההערות החוזרות של ארד על כך שאין עוד טעם לחייו פנינו למשטרה בתום השיחה איתו, על מנת שיוודאו שלא פגע בעצמו. שוטרים שהגיעו לביתו שמעו ממנו שהוא בסדר ואף דיווחו לנו גם בבוקר למחרת שלא נשקפת סכנה לחייו".

בועז ארד היה מרצה במחלקה לצילום באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל והיה מרצה במדרשה לאמנות בבית ברל וכן בתלמה ילין. הוא נולד ב-1956 בעפולה וגדל בחולון. הוא זוכה פרס מוזיאון פתח תקווה לאמנות וזוכה פרס "עידוד היצירה", של משרד המדע, ומשרד התרבות והספורט.