אירוע  להט"בופובי כל 16 שעות. אילוסטרציה (צילום: יונתן סינדל , פלאש 90)
אירוע להט"בופובי כל 16 שעות. אילוסטרציה | צילום: יונתן סינדל , פלאש 90

על אף ההתקדמות בחברה והנוכחות בתקשורת, בצה"ל ובשירות הציבורי, קהילת הלהט"ב בישראל מוסיפה לסבול מאפליה ואלימות: מרכז ניר כ"ץ מפרסם היום (ראשון) את הדוח השנתי על מצב הלהט"בופוביה בישראל ונראה כי יש דרך רבה לעשות. על פי הנתונים, כל 4 דקות מתפרסם פוסט שנאה כלפי הקהילה הגאה ברשת, וישנה עלייה של 17% באירועים בדרגה חמורה נגד חבר הקהילה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

במהלך 2017, נכתב בדוח, דווח על 533 מקרים של פעולות נגד הקהילה, כל 4 דקות מתפרסם ברשת פוסט שנאה, מדי 16 דקות בממוצע מדווח אירוע להט"בופובי, כשמתוך המקרים המדווחים ישנה עלייה של 17% במקרים בדרגת חומרה קשה.

בנוסף לנתונים מציג הדוח מספר אירועים מרכזיים שהתרחשו במהלך השנה וביניהם: התנגדות המדינה לאימוץ ילדים בידי זוגות גאים, 27 מקרים שבהם סירבו להשכיר דירה לזוגות להט"בים, תקיפה של זוג גברים בשדרות רוטשילד בתל אביב, איומים ופגיעה ברכוש של זוג לסביות שפתחו מסעדה בירושלים ומאבטח שלעג באופן פומבי לאישה טרנסג'נדרית בכניסה לתחנה המרכזית בתל אביב.

נתונים מהדוח
נתונים מהדוח | צילום:

למרות שעל פי הדימוי, אזור המרכז ותל אביב הוא האזור הבטוח ביותר לקהילה, דווקא בו מתרחשים מרבית האירועים המדווחים, כ-26% מהם. כמו כן 20% מגילויי השנאה מתרחשים ברחבי הרשת וכלי התקשורת, ולאו דווקא ברחוב. מבחינת הנפגעים העיקריים, כ-35% מהאירועים היו מכוונים נגד גברים סיסג'נדרים מהקהילה וכשליש מהם כוונו נגד גברים ונשים טרנסג'נדרים וג'נדרקווירים. כמה מהנתונים בדוח דווקא מעודדים: גילויי להט"בופוביה במשטרה מהווים רק 4% מכלל המקרים שדווחו, ובצה"ל רק 2% - שני גופים שנתפסים כבעלי דימוי שלילי כלפי הקהילה.

מרכז ניר כץ, שהוקם לאחר הרצח בברנוער בשנת 2009, הוא מרכז למאבק באלימות ובלהט"בופוביה והיחיד האוסף ומנתח נתונים על אירועים נגד הקהילה הגאה בישראל. המרכז, על שם ניר כ"ץ, אחד מקורבנות הרצח בברנוער בשנת 2009, מוסיף לתת תמיכה לחברי הקהילה בשלל דרכים: טופס דיווח בדף הבית של האגודה למען הלהט"ב, שירות ייעוץ וטיפול, סיוע וייעוץ משפטי וקו תמיכה טלפוני במספר: 03-6205591. לדוח המלא לחצו כאן.