אחרי כמה חודשים שהייתם כמעט בן אדם אחד, מגיע הזמן להיפרד. לרשום את הפצפון לפעוטון - המסגרת הראשונה של חייו. בימים אלה ההרשמה בעיצומה - אז איך בוחרים את האחד?

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

# אל תתעצלו. בקרו בלפחות 3 פעוטונים בסביבה שלכם, אם יש כאלו. ידע זה כוח וזה ייקל עליכם את ההשוואה.

# בדקו שהיחס בין מספר אנשי הצוות למספר הילדים עומד בתקן שקבעה המדינה:
איש צוות אחד על כל 6 תינוקות עד גיל שנה ו-3 חודשים
איש צוות אחד על כל 9 פעוטות עד גיל שנתיים
איש צוות אחד על כל 11 ילדים עד גיל 3

# אל תתביישו – פשפשו בכל האישורים: ודאו שכל ילד בפעוטון מבוטח, שלמבנה יש טופס אישור בטיחות ושכל איש צוות עבר קורס עזרה ראשונה בשנה האחרונה. הדברים האלה עשויים להציל חיים.

# המדינה לא לוקחת שום אחריות על הגנים הפרטיים. זהו למעשה הגיל המופקר ביותר. רוצים להיות קצת יותר רגועים? בדקו אם הגננת מקבלת ליווי מקצועי מאחד מארגוני הגנים הפרטיים.

עלייה מדאיגה במאובחנים באוטיזם, אילוסטרצ (צילום: Jurgita Vaicikevičienė, 123RF)
אילוסטרציה | צילום: Jurgita Vaicikevičienė, 123RF

# גם הגן צועד על קיבתו – תציצו במטבח, תראו מי מבשל ומה, שהתפריט מתאים לכם ולילדכם, שהוא מזין ובריא ובלי הרבה או בלי בכלל שוקולד למריחה.

# כדי שלא תמצאו את עצמכם מג'נגלים בחגים: בדקו מראש את לוח החופשות של הגן – האם הוא נותן לכם מענה מתאים לחגים ולחופש הגדול.

# חפשו את הערך המוסף: טיולים לגינה, חוג חיות או מוסיקה ושאר מפגשים ופעילויות לא שגרתיות.

# אל תסתכלו רק בקנקן, אלא באמת במה שיש בו: תקפצו לבקר בשעות הפעילות, תרגישו את האווירה, תתרשמו מהמרחב, תסתכלו על הבעות הפנים של הילדים ותחושו את הסבלנות של המטפלות – אל תזלזלו באינטואיציה שלכם.

יש הרבה הצעות חוק ותכניות על הפרק, אבל עד שהמדינה תעשה משהו שיגביר את הפיקוח על הפעוטונים, האחריות היא שלכם ההורים. אז תשקיעו, כדי שגם הילדים שלכם וגם אתם תשנו טוב בלילה.