ההרשמה בעיצומה - ויש דברים שאתם חייבים לדעת: ימים אלה הם הימים בהם נערכת ההרשמה לבתי הספר ולגני הילדים לשנת הלימודים תשע"ח בכלל היישובים ברחבי הארץ. הורים רבים משלימים את התהליך שבסופו יישלחו ילדיהם לאחד מגני או בתי הספר שמפעילות הרשויות. אם עדיין לא רשמתם את ילדיכם לגן הילדים או לבית הספר, כדאי שתדעו שתוכלו לעשות זאת רק בעשרת הימים הקרובים - פשוט כי ההרשמה פתוחה עד ה-17 בפברואר. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

אלא שהשנה, בניגוד לשנים קודמות, ניתנה להורים הרבים הזכות להתלבט ולבחור את בית הספר הטוב ביותר עבור בנם או בתם. המצב הזה קורה לאחר שעשרות רשויות בארץ ויתרו על שיטת אזורי הרישום. התוצאה - להורים יש זכות בחירה של המוסד החינוכי בו ילמדו ילדיהם. התוצאה היא שבתי הספר פשוט "מתחרים" על הילדים - וכל האמצעים כשרים.

לימודים, תיקים, גן ילדים, בית ספר, שיעור, ילקוטים (צילום: רויטרס, חדשות)
בבתי הספר "מתחרים" על כל ילד | צילום: רויטרס, חדשות



כל בית ספר מפתח לעצמו תחום מסוים שבו הוא מתמקד: אמנות, טבע, מוזיקה ואפילו סיפורי ילדים. היתרון להורים ברור, אבל מה יוצא מזה לבתי הספר? עבור כל תלמיד מעביר משרד החינוך בין 15 ל-20 אלף שקלים. עם הכסף הזה אפשר מצד אחד להעלות את רמת הלימודים, אך מצד שני הכיתות עלולות להיות צפופות יותר.

ערכו בדיקה על כל בית ספר - והחליטו בהתאם

אז איך מתקבלים? הרשות המקומית נותנת עדיפות קודם כל לאלה שגרים בסמיכות לבית הספר, אחר כך לאחים של תלמידים שכבר לומדים בו, ואם נשאר מקום - תיערך הגרלה בין הנרשמים החדשים המעוניינים להגיע אליו.

אם אתם מתלבטים ממש מה לעשות ולאן לרשום את הילד או הילדה, חשוב שתכירו שהרשויות המקומיות מחלקות חוברות מידע בנושא מוסדות החינוך ביישובים השונים, בתי הספר מקיימים ימים פתוחים - ובכלל, כדאי גם להציץ בנתוני המיצ"ב באתר האינטרנט של הרשות הארצית למדידה והערכה, כדי להכיר מקרוב את הציונים שהשיגו תלמידי בית הספר - וגם את רמת האלימות בו. 

פתיחת שנת הלימודים, כיתה, בית ספר (צילום: רויטרס)
רשויות רבות קובעות לאן לייעד את הילדים | צילום: רויטרס



אלא שלמרות השינוי - ברוב הרשויות בחירת בית ספר וגן ילדים היא החלטה בלעדית של הרשות המקומית. לאן שיגידו לכם - תצטרכו לשלוח את הילד. להורים ניתנת הזכות לערער, וחוץ מלספק הסבר טוב, תצטרכו בעיקר לקוות שבבית הספר שתבקשו נשאר עוד מקום פנוי.

סייע בנתונים: אבי קמינסקי, יו"ר איגוד מנהלי אגפי החינוך