N12
פרסומת

הזנחה, זוהמה וריקבון: כך חי נכה

א', נכה ממרכז הארץ התגורר עד לאחרונה יחד עם בתו בת ה-15 בדירה מוזנחת ומלוכלכת, שאינה ראויה למגורי אדם. קבוצת תיכוניסטים שביקשה להתנדב עבור הקהילה לקראת גיוסם, שיקמה את דירתו של האיש ואף החלה לגייס תרומות בפייסבוק בכדי לסייע לו. "הסיפוק עצום", סיפרה אחת התלמידות שסייעה לא'

הקישור הועתק

קבוצת תלמידי תיכון הנמצאים בהכנה לקראת גיוס במסגרת עמותת "אחרי", החליטו להתנדב יחדיו למען הקהילה. בתחילה הם ביקשו להתנדב בכלבייה, אולם אז הם הבינו כי יש מישהו שזקוק עוד יותר לעזרתם וסייעו לא', נכה המתגורר בדירתו במרכז הארץ, שהיה בקשר עם אנשי המקום.

עם הגעתם לכלבייה, סיפר אחד מאנשי הצוות על אדם שטיפל בעבר בשני כלבים וזקוק לעזרה. כשהגיעו 30 חברי הקבוצה לביתו הם גילו כי א' בן ה-63 מתגורר יחד עם בתו בת ה-15 בדירה שאינה ראוייה לחיי אדם.

"לא ראוי למגורים", דירתו של א'
"לא ראוי למגורים", דירתו של א' | צילום: יובל אושרוב
לפני ואחרי פעילות המתנדבים
לפני ואחרי פעילות המתנדבים | צילום: יובל אושרוב

"התקשרתי אליו כדי לראות מה צריך לעשות", סיפרה יובל אושרוב שלקחה חלק בסיוע. "כשהגעתי נחרדתי אל מול מה שראיתי. החלטנו שלא משאירים את המצב כמו שהוא ופתחנו במיזם לשיפוץ ותחזוק הדירה".

ביתו של נכה במרכז הארץ
צילום: יבול אושרוב

הנערים העלו פוסט בפייסבוק בו הסבירו על מצבו של האיש והחלו בגיוס תרומות. בשלב הראשון, הם ניקו לחלוטין את הדירה, וכעת הם אוספים תרומות בכדי להמשיך לסייע ל-א' שכינה אותם "מלאכים".

"הפוסט צבר כ-400 שיתופים והגיע להמון אנשים טובים שרצו לתרום ולעזור", ציינה אושרוב. "האיש נדהם מכמות הפניות והשיתופים והנכונות של האנשים לעזור, הוא היה מאושר לשמוע שהסיפור שלו ריגש אותם. הוא אמר שיש עוד הרבה מאוד אנשים כמוהו ולא חשב שיהיה מי שמוכן לעזור לו. הסיפוק שלנו מאז רק מתעצם . מהרגע שהכרנו את האישיות המקסימה שלו רק רצינו לעזור לו יותר ויותר".