אורלי נמט, תושבת ירושלים, פנתה לארגון "תעסוקתי" המתמחה בהכוונה תעסוקתית, בעקבות המלצה של חבר שסיפר לה על פעילות הארגון ועל עלותם של 12 מפגשים. כשפנתה נמט לארגון היא הופתעה לשמוע שהמחיר שהוצע לה משולש מזה ששילם חברה.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

כששאלה נמט את נציגת השירות של הארגון לפשר המחיר היקר, הסבירה לה הנציגה כי ההנחה המדוברת ניתנת לגברים בלבד והבהירה שהמחיר המוזל לגברים מתאפשר בזכות סבסוד מצד עיריית ירושלים.

"על האפליה בין גברים ונשים בעולם התעסוקה שעושה עיריית ירושלים מבלי להתבלבל בכלל, כבר שמעתם?!", כתבה נמט בעמוד הפייסבוק שלה. "העיר הזאת גם ככה בעייתית עבור צעירים בכל מובן ועל אחת כמה וכמה במציאת עבודה. זה ידוע שלנשים הרבה יותר קשה למצוא עבודה מלגברים ולבסוף אנחנו עוד נענשות וצריכות לשלם פי שלושה על אותו שירות?! בושה לעירייה!!!!!!".

מודעת הארגון "תעסוקתי"
מודעת הארגון "תעסוקתי" | צילום:

גם חברתה של נמט פנתה לארגון במטרה להצטרף לפעילותו, אך גם היא קיבלה את אותה תשובה: המחיר המוזל ניתן אך ורק לגברים המבקשים להצטרף לארגון - בזכות סיבסוד של עיריית ירושלים.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "רשות התעסוקה מפעילה ברחבי העיר מגוון תכניות מותאמות לאוכלוסיות עם חסמים תעסוקתיים ייחודיים, כאשר מרבית התכניות פועלות במסגרת קבוצתית, ורובן מיועדות לנשים מכל המגזרים, כאשר יותר מ-70% ממשתתפי התכניות הינן נשים. לאורך שנות פעילות הרשות עולה כי גברים בעלי חסמים תעסוקתיים כמעט ואינם פונים לקבל שירות במסגרת התכניות השונות, ופעמים רבות נרתעים מהמתודה הקבוצתית המוצעת. על כן, יועדה השנה תכנית אחת מבין עשרות תכניות לגברים מובטלים המתקשים להשתלב בתעסוקה".

מארגון "תעסוקתי" נמסר בתגובה: "תכנית 'תעסוקתי' מתמחה בייעוץ אישי לאבחון, כיוון והשתלבות בתעסוקה. הארגון אינו למטרת רווח ועלות שעת ייעוץ מסובסדת היא 120 שקל לפגישה. לארגון מספר שיתופי פעולה עם רשויות ותכניות תעסוקה ביניהן גם עיריית ירושלים. במסגרת אפיקי הצלחה של עיריית ירושלים ניתן סבסוד נוסף לגברים מעל גיל 40 להשתתפות בתכנית כמענה אחד מתוך 12 תכניות שהעירייה מפעילה במקביל. לנו כארגון אין העדפה כלשהי של פרופיל המועמדים".