אפליה מגדרית במשרד ממשלתי? מאיה גלם שילון התקבלה לעבודה במשרה חלקית במוקד מנהל הרכב הממשלתי במשרד האוצר כשהיא בהיריון, ועבדה לשביעות רצון כל הממונים עליה. לאחר שלושה חודשים בהם עבדה לפי קריאה, הוצע לה, לטענתה, תפקיד במשרה קבועה. "אמרתי לעצמי 'וואו', יכול להיות שיקבלו אותי לעבודה חדשה כשאני בהיריון, שנותנים לי הזדמנות, התמלאתי תקווה", מתארת שילון בהתרגשות. אבל, אז היא התבשרה שהתפקיד כרגע לא רלוונטי עבורה וכי יהיו איתה בקשר לאחר חופשת הלידה שלה. שילון החליטה להגיש תביעת פיצויים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לאחר זמן קצר בו שקלה האם לקחת את התפקיד פנתה שילון אל מנהלת כוח האדם שאיתה הייתה בקשר רציף בזמן עבודתה ובישרה לה בשמחה שהיא מעוניינת בו ורוצה להגיש מועמדות. לשמחתה, בקשתה נענתה בחיוב ובהתכתבות בין השתיים נמסר לה כי בקשתה תועבר לנציגה מחברת הקבלן "טלדור" שדרכה התקבלה לעבודה, וכי ישנה אפשרות שתידרש להגיע לריאיון נוסף.

שילון, שציפתה ושמחה על כך כי תצליח להשתלב במעגל העבודה גם בתקופת ההיריון ואף לאחר מכן, הופתעה עד מאוד לקבל הודעת sms מאותה מנהלת עבודה, שבה הודיעה לה לטענתה כי התפקיד כרגע לא רלוונטי עבורה וכי הם יהיו איתה בקשר רק לאחר חופשת הלידה שלה.

הסמסים שקיבלה העובדת
הסמסים שקיבלה העובדת | צילום:

פגועה ומאוכזבת, ולאחר שלא הסתפקה בהודעה, החליטה שילון להתקשר למנהלת כוח האדם ולברר את העניין. בשיחת הטלפון הודיעה לה שוב המנהלת כי בשל היריונה וחופשת הלידה המתקרבת לא הוזמנה כלל לריאיון. "הרגשתי פגומה", אומרת שילון. "כאילו התינוק הזה, ההיריון הזה שאני נושאת הוא איזשהו פגם, פגם ביכולת שלי לתפקד, לפרנס, להיות אישה עצמאית שתקום כל בוקר לעבודה, זו תחושת עלבון עצומה".

עורכת הדין ליזה דמרי שמייצגת את שילון בתביעתה אמרה כי "צר לי שגוף ממשלתי עושה יד ביד עם חברה פרטית ומפלה ללא חשש נשים בהיריון בקבלתן לעבודה. אחריות המדינה במקום בו היא מקבלת שירותים אמורה להיות כפולה ומכופלת ולא לנקוט בשיטת 'טמינת ראש בחול'". באשר לחברת טלדור, אומרת דמרי, "הרי שדי בהתנהלותה כדי להבין שחוקי השיוויון במדינת ישראל הפכו כנראה לאות מתה אצל בעלי הכוח בעולם התעסוקה".

"הרגשתי פגומה"
"הרגשתי פגומה" | צילום:

מחברת טלדור נמסר בתגובה: "תיאור המקרה העולה מפנייתכם אינו תואם את המציאות. מדובר בעובדת חברת כוח אדם, שהוצבה לעבודה כמוקדנית מחליפה במוקד מינהל הרכב הממשלתי, בשעה שכבר היתה בהיריון, והגיעה לעבודה על פי קריאה בלבד. במסגרת זו, במהלך 3 חודשי עבודתה התבקשה לעבוד 13 פעמים בלבד.

"הודעות הטקסט המוזכרות בכתב התביעה לא נשלחו אל מי מאנשי חברת טלדור ולא נענו על ידי מי מעובדי החברה. הצגתן של ההודעות כאילו היו חלק מהתקשורת עם חברת טלדור היא אינה אמת.

"בתקופה המדוברת לא נפתח כלל תקן למשרדה חדשה בתפקיד זה ולכן כל תכליתה של תביעה זו תמוהה. יודגש כי חברת טלדור מקדמת העסקת נשים ומעסיקה נשים רבות במקצועות שונים בחברה. מטבע הדברים חלקן אף מועסקות בעודן במהלך היריון, וכל זאת על פי חוק וללא כל אפלייה, תוך שמירה על זכויותיהן המלאות על פי חוק העסקת נשים ובהתאם לכל דין. כל ניסיון לטעון אחרת מהווה דיבה ולשון הרע כנגד חברת טלדור ומנהליה".

"צר לי שגוף ממשלתי מפלה נשים", עו"ד דמרי
"צר לי שגוף ממשלתי מפלה נשים", עו"ד דמרי | צילום:

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "האירוע אינו תואם את מדיניות משרד האוצר. רק אתמול מונתה עובדת הנמצאת בחודשי היריון למנהלת מחלקה בכירה במשרד. התובעת בפנייתכם שימשה כממלאת מקום במוקד במשך 11 ימים מפוזרים בלבד, כעובדת חברת קבלן. הנושא נמצא בדיונים משפטיים ונגד תביעת המתלוננת הוגש כתב הגנה. משרד האוצר יחדד את הנהלים מול חברות הקבלן בנושא זכויות עובדים".