באיחור של יותר מחודש, חוזרים ללימודים (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

מרצים בכירים באקדמיה יחזירו מיליונים לקופת המדינה: מתחת לאפו של הציבור, התנהלה בשנים האחרונות חגיגת משכורות - שניתן להגדיר כ"מטורפת" - באוניברסיטאות הגדולות. הדבר לא חמק מעינו של משרד האוצר, ולאחרונה גובש הסכם שיחזיר חלק מהבזבוזים לרווחת כולנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

קובי אמסלם, הממונה על השכר באוצר, הגיע בשבועות האחרונים להסכמות עם ראשי האוניברסיטאות לפיהן יושבו כספים לקופת המדינה. מדובר בעיקר בתוספות שכר ובדרגים שהעניקו הבכירים לעצמם (או אחד לשני).

כמה דוגמאות, על מנת לסבר את האוזן: רקטור לשעבר באוניברסיטת בר אילן יחזיר 135 אלף שקלים באופן חד פעמי, בעוד סמנכ"ל לשעבר יחזיר 700 אלף שקלים וסמנכ"ל נוסף לשעבר יחזיר 636 אלף שקלים באופן חד פעמי. ההפחתה השנתית לאותם בכירים תעמוד על 81-181 אלף שקלים.

הכסף שיחזור מאוניברסיטת בר אילן
הכסף שיחזור מאוניברסיטת בר אילן | צילום:

גם באוניברסיטת תל אביב ייאלצו שני בכירים להחזיר כסף: על סגן הנשיא תחול הפחתה שנתית של 136 אלף שקלים, לצד החזר חד פעמי של 159 אלף שקלים. לסמנכ"ל של אותה אוניברסיטה יופחתו 41 אלף שקלים, ו-102 אלף שקלים כהחזר חד פעמי.

רשימת ההחזרות המלאה
רשימת ההחזרות המלאה | צילום:

סגנן נשיא האוניברסיטה העברית יחזיר 198 אלף שקלים באופן חד פעמי, לצד הפחתה שנתית של 34 אלף שקלים. בכירים נוספים באותו מוסד יחזירו גם הם עשרות אלפי שקלים. וגם רקטור אוניברסיטת באר שבע יחזיר 15 אלף בכל שנה לצד החזר חד פעמי גדול פי שמונה. האם ה"קנסות" יהוו סוף פסוק לבזבוזים?