מאות תלמידים יצאו היום (שני) לצעדה בירושלים במסגרת מחאתם נגד השבתת הטיולים בכל מערכת החינוך מצד ארגון המורים. התלמידים הגיעו לצעדה כשהם לבושים בבגדי טיול עם תיקים, אוהלים וכובעי מצחייה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הצעדה יצאה מכיכר ספרא בירושלים והיא מתקדמת לכיוון כיכר פריז בעיר. בשעה 20:00 התקיימה עצרת שבה נאם סגן שר החינוך וממלא מקום השר, ח"כ אבי וורצמן. כמוהו נשאו דברים גם יושב- ראש ארגון ההורים ויושבת-ראש מועצת התלמידים והנוער הארצית, גל יוסף. יותר מאלף בני נוער אישרו את הגעתם לעצרת באמצעות הרשת החברתית.

במועצת התלמידים מאיימים לפתוח בשביתה החל מיום רביעי הבא, אולם מסתמן שבימים הקרובים יהיו ממילא שיבושים ברבים מבתי הספר, בגלל המערכת החורפית הסוערת שצפויה להגיע בהמשך השבוע.

"המאבק - לא על גבינו" (צילום: חדשות 2)
הצעדה בירושלים, היום | צילום: חדשות 2

"מאבק המורים - לא על הגב שלנו"

הפגנות בבתי הספר, מהצפון ועד הדרום, נערכו כבר בשבוע שעבר, בקריאה שלא להעניש את התלמידים בגלל הסכסוך בין המורים למשרד החינוך. תלמידי תיכון מקיף נשר הקימו אוהל ברחבת בית הספר, תלו שלטים וקראו קריאות נגד ביטול הטיולים. "המחאה שלנו היא תחת הכותרת 'לא על הגב שלנו'", הסבירה שחר סממה, נציגת מועצת התלמידים הארצית בבית הספר. "אנחנו תומכים בזכויות המורים ובחיסיון המשפטי שלהם, אבל הפתרון הוא לא לבטל את הטיולים השנתיים".

"העיצומים הללו פוגעים רק בנו", כתבו התלמידים במכתב ששלחו לראש הממשלה בנימין נתניהו, המשמש גם כשר החינוך. "אנחנו, נציגי הנוער, מרגישים שחסר את המבוגר האחראי שיידע להזיז את המערכות וחשים תסכול בעקבות המצב הנוכחי".

במועצת התלמידים והנוער הארצית מציינים כי הם תומכים ומלווים את מחאות האוהלים, אך מדגישים כי מחאתם לא יוצאת נגד המורים או משרד החינוך: "אנחנו מוחים למען מציאת פתרון וקוראים לגורמים המתאימים לחזור אל שולחן הדיונים. כמו כן אנו תומכים במאבק המורים". יחד עם זאת מוסיפים במועצה כי אם לא יימצא פתרון עד 14 בינואר לא יגיעו התלמידים לכיתות.

ארגון המורים בראשות היו"ר הוותיק רן ארז מוחה על הכוונה להשית אחריות פלילית על מורים במידה וילדים ייפגעו במהלך הפעילות, כפי שכל אזרח כפוף לאחריות החוקית המוטלת עליו בזמן עבודתו. ארז ביטל את הטיולים השנתיים כדי ללחוץ על משרד החינוך לאפשר חיסיון משפטי למורים במהלך טיולים שנתיים, מה שיפטור אותם מהאחריות החוקית, בעניין פגיעות תלמידים בטיולים. הסוגייה עלתה לאחר מקרה שבו טבע למוות תלמיד במהלך טיול שנתי, והאצבע המאשימה הופנתה לעבר המורים.