"זה גזר דין מוות לרוכב": הסכנה לרוכבי האופנוע בנתיב המהיר באיילון
הרוכבים מתמודדים עם סכנה חדשה, בדמות עמודונים שמפרידים בין הנתיב המהיר לשאר הנתיבים בכביש • טווח הטעות של הרוכב קטן, מכיוון ואם רכב סוטה לעברו בכביש, הוא עלול להתנגש באותם עמודים, שאותם הגדיר מהנדס תחבורה "כמו קיר" • בינתיים, הגורמים הרשמיים לא מאפשרים לאופנועים להשתמש בנתיב ומגדירים אותו כנתיב נסיעה "רק לאוטובוסים"

הנתיב המהיר החדש בנתיבי איילון שנוצר בנתיב שהופקע לצורך שאטלים (היסעיות) ותחבורה ציבורית הוביל לבעיה וסכנה חדשה בכביש עבור רוכבי האופנוע. הנתיב, שמשתרע על פני 60 קילומטרים ומתחיל מראשון לציון ועד לשפיים בשני הכיוונים, תחום בעמודי פלסטיק צהובים, שאמורים להפריד בין הנתיבים ולשמור על החיים של משתמשי הדרך.
גילי כהן, מנכ"ל הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים שיתף שהעמודים "עברו את האישור של משרד התחבורה, עברו בחינה שלה סדרי תנועה והם נועדו לשמור על החיים של כלל משתמשי הדרך. העמודים אמורים למנוע ממי שלא צריך להיות על הנתיב להיכנס אליו, כולל אופנועים או רכבים פרטיים שכניסתם לנתיב לפחות כרגע אסורה", הדגיש כהן.
"הבעיה של רוכבי האופנוע, היא לא הנסיעה בתוך הנתיב, היא הנסיעה לצידו", סיפר אביעד אברהמי, עורך מגזין האופנועים פול גז. "דווקא בתוך הנתיב לרוכב הדו-גלגלי יש הרבה פחות סכנה, אבל אנחנו מבינים שאסור לנסוע שם. הבעיה היא אחרת. מי שנוסע בנתיב השמאלי חשוף לכך שאם הוא פוגע בעמודים כי רכב דחף אותו, נגזר עליו גזר דין מוות", אמר אברהמי.

מאז נפתח הנתיב התרחשו בו כמה תאונות, והטענה של רוכבי האופנועים היא שאם הם נוסעים על הנתיב השמאלי, ועליהם לבצע סטייה בכביש כדי להימנע מתאונה, אין להם אפשרות, מכיוון והעמודים חוסמים אותם והשוליים לא קיימים עוד.
"אופנועים שנכנסים לנתיב גם בהתחלה וגם מנסים להשתלב בו מסכנים עצמם וגם עוברים על החוק", הסביר גילי כהן שהדגיש: "הנתיב המהיר נועד לאוטובוסים בלבד, בשאר הנתיבים הם יכולים לנסוע כשאת נפשם ועל פי החוק". רק לפני כמה חודשים נהרג רוכב אופנוע בתאונה קטלנית על הנתיב, לאחר שככל הנראה ניסה לחמוק מרכב שסטה לעברו.
"התאונות האחרונות מדאיגות, כי הן מראות לנו שהעמודונים נותנים לרוכבים אשליה שהם יכולים לפגוע בהם מבלי להיפגע בעצמם", הסביר עמרי מטר, מהנדס תחבורה ומומחה לבטיחות בדרכים. מטר הדגיש את העובדה שעל הרוכבים להתייחס לעמודונים "ממש כמו לקיר". רוכבי האופנועים ימשיכו להצטרך ולהגביר את הזהירות מול העמודונים, ומבקשים "להוריד אותם - וליצור מנגנון אכיפה". בינתיים, ועד שיתברר האם הנתיב המהיר ישפר את מצב הפקקים, נדרש פתרון שישמור בראש ובראשונה על כל משתמשי הדרך.
