"הוא נעצר ומשתחרר, יקרה אסון": האיש שמעורר בהלה עם גרזן ברחובות רמת השרון - והזעם על בתי המשפט
תושבי רמת השרון מתמודדים בתקופה האחרונה עם מציאות מטרידה: אדם מעורער בנפשו מסתובב בפארקים של ילדים ובבנייני מגורים כשהוא חמוש בגרזן ובכלים חדים • תיעודים שהגיעו לידי N12 חושפים את מסע ההרס, אך למרות מעצריו המהירים על ידי המשטרה - בית המשפט מורה בכל פעם מחדש על שחרורו • התושבים מתריעים: "הכתובת על הקיר, יום אחד זה ייגמר בפגיעה בילד"

החדשות בקצרה:
- אדם המעורער בנפשו המסתובב עם גרזן ברמת השרון ומנפץ שמשות מעורר בהלה בקרב התושבים.
- החשוד תועד כשהוא גורם נזק למבני מגורים ונוהג בצורה בלתי צפויה.
- המשטרה עוצרת את החשוד שוב ושוב, אך בית המשפט משחרר אותו לרחוב.
- גורם במשטרה: "בכל פעם שהוא מסתובב לבדו בחוץ זו סיבה לדאגה".
- החשוד נעצר אתמול בעקבות אירוע נוסף והבוקר יובא לדיון בהארכת מעצרו בבית המשפט.
מציאות של פחד ברחובות רמת השרון: בתקופה האחרונה נאלצים תושבי העיר להתמודד עם אירוע חריג ומטריד במיוחד. אדם, ככל הנראה מעורער בנפשו, נוהג להסתובב סמוך לפארקים שבהם משחקים ילדים ובין בנייני מגורים, כשהוא אוחז בגרזן ובכלים חדים אחרים. מפעם לפעם הוא פורק את זעמו על הסביבה, שובר זכוכיות בבנייני מגורים, מטיל אימה על העוברים ושבים ובעיקר - מתנהג בצורה בלתי צפויה ומסוכנת.
בתיעודים שהגיעו לידי N12 נראה החשוד בשעת מעשה, כשהוא מחולל נזק ושובר שמשות באמצעות כלי חד. אך מתברר כי זוהי רק טעימה קטנה משורת מעשים מטרידים שהולכים ומתרבים. התושבים המודאגים פונים למשטרה פעם אחר פעם בניסיון לסכל את מעשיו. השוטרים מגיבים במהירות ועוצרים את החשוד - אלא שכאן מתחילה סאגה שמוציאה את התושבים מדעתם: בכל פעם מחדש, בית המשפט מורה על שחרורו בחזרה לרחובות.


"זה אירוע מאוד מורכב", הסביר ל-N12 גורם במשטרה המעורה בפרטים. "התושבים קוראים לעזרה, ובצדק. אנחנו מגיבים ולוקחים אותו למעצר תוך דקות בודדות - אבל מהר מאוד הוא משתחרר. מדובר באדם שנדרש למסגרת של שיקום נפשי. בכל פעם שהוא מסתובב לבדו בחוץ זו סיבה לדאגה, כי אין לדעת מה יעלה בדעתו לעשות ברגע הבא".
יום אחד הוא שובר זכוכיות, וביום אחר הזעם שלו יכול להתעורר פתאום על אחד הילדים פה. זה פחד אמיתי שמלווה אותנו ביום-יום
תושב רמת השרון ל-N12
התושבים, מצידם, כבר איבדו את הסבלנות וחרדים לשלום משפחותיהם. "זה פחד אלוהים, הוא נעצר ומשתחרר פעם אחר פעם כאילו לא קרה כלום", זעם אחד התושבים. "מעל הכול יש כאן מטרד מדאיג והכתובת פשוט מרוחה על הקיר בענק. יום אחד הוא שובר זכוכיות, וביום אחר הזעם שלו יכול להתעורר פתאום על אחד הילדים פה. זה פחד אמיתי שמלווה אותנו ביום-יום".

אתמול, בעקבות אירוע נוסף שבו היה מעורב, נעצר החשוד פעם נוספת על ידי המשטרה. הבוקר הוא יובא לדיון בהארכת מעצרו בבית המשפט, כשהתושבים מקווים שהפעם יובא בחשבון הסיכון לשלום הציבור - והמסוכנות תוסר מהרחובות.
