N12
פרסומת

האסון במערת קשת: פרטים חדשים על מותו של יהונתן אפרים קלימיאן בן ה-16 שנפל מגובה

תלמיד הישיבה ומדריך בני עקיבא בן ה-16 ירד לסייע לאחותו, עלה לתקן תקלה בחבל – ואז צנח מגובה רב • בני המשפחה עברו קורס סנפלינג ויצאו יחד לטיול • מד"א: "ירדנו אליו בסנפלינג, נאלצנו לקבוע את מותו" • ארגון בטרם: 8 ילדים נהרגו השנה מנפילה

שרון קנובליך‎‏
פורסם:
יהונתן קלימיאן, נער בן 16
יהונתן קלימיאן ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה
הקישור הועתק

פרטים חדשים מתפרסמים על השתלשלות האירועים הקשה באסון שאירע אתמול (שבת) במערת קשת, בו נהרג יהונתן אפרים קלימיאן ז"ל, נער בן 16. יהונתן, תלמיד ישיבה ומדריך בתנועת בני עקיבא, נהרג במהלך טיול משפחתי לאחר שנפל מגובה רב תוך כדי גלישת סנפלינג.

הטיול המשפחתי - והתקלה בחבל

יהונתן ז"ל גדל במשפחה בת שישה ילדים האוהבת לטייל יחד. כחלק מחיבורם לטיולים ולפעילות אתגר, עברו בני המשפחה קורסי סנפלינג מוסדרים ויצאו אתמול יחד לטיול באזור מערת קשת.

מהפרטים החדשים שנמסרו על ידי המשפחה, עולה כי במהלך הגלישה יהונתן סייע תחילה לאחותו, החזיק בחבל והוריד אותה בבטחה. לאחר מכן, החל לרדת בעצמו. תוך כדי הירידה הבחין בתקלה כלשהי, עלה בחזרה למעלה, סידר את הציוד והחל לרדת שוב.

מערת קשת
מערת קשת, אתמול. | צילום: תיעוד מבצעי מד"א

במהלך הירידה השנייה אירעה תקלה חמורה שנסיבותיה עדיין אינן ברורות, ויהונתן נפל מגובה רב. לפי ההערכות, ייתכן שהחבל נקרע תוך כדי גלישה, אך בשלב זה לא ברור מה בדיוק אירע במקום.

הוריו של יהונתן, שנשארו בחלקו העליון של המצוק, הבינו במהירות כי אירע אסון. הם שלחו מיד הודעה לקרובי המשפחה וביקשו לקרוא פרקי תהילים. במשך זמן ממושך לא היה איתם קשר, עד אשר הצליחו בני המשפחה ליצור קשר עם האב – שכבר היה למטה, לצד בנו.

גבר וילד נמצאו ללא רוח חיים במועצה אזורית אלונה
גבר וילד נמצאו ללא רוח חיים במועצה אזורית אלונה | צילום: מד"א
פרסומת

צוותי מד"א: "ירדנו בסנפלינג – הפציעות היו קשות מאוד"

כוחות ההצלה שהוזעקו למקום נדרשו להגיע אל הנער בתנאי שטח מורכבים. פרמדיקים במד"א, מימון גבאי וליגל דרור, שחזרו את רגעי החילוץ:

"קיבלנו דיווח על נער שנפל מגובה רב ככל הנראה במהלך סנפלינג. ירדנו עד למקום האירוע באמצעות סנפלינג וראינו את הנער כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם חבלות קשות בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי מתקדם שכלל פעולות החייאה אך לצערנו הרב לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו"

בעקבות האירוע הקשה, התייחסה למקרה מנכ"לית ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, אורלי סילבינגר, והזהירה מפני הנתונים המדאיגים: "לצערנו נפילות מגובה הן היפגעות שכיחה, והתוצאות עלולות להיות קטלניות, כפי שמעידים הנתונים. מתחילת השנה איבדו את חייהם שמונה ילדים מנפילה, וישנם עוד מאות של מקרי היפגעות. הנתונים על אודות תמותת ילדים מתאונות השנה, מרמזים כי שנת 2026 עלולה להיות מהקטלניות ביותר שידענו."