N12
פרסומת

בקהילה הברסלבית הסגורה ביבנאל: חתונה של בן 30 עם נערה בת 15

סערה סביב "מסיבת אירוסין" ביבנאל: פורשים מהקהילה הגיעו לטקס "אירוסין" בין קטינה לגבר בן 30 • בשלב מסוים יצאה הכלה וטענה: "מי שבחר בזה זאת אני ואני לא ילדה מסכנה" • פורשים מהקהילה הגיעו למקום בניסיון לתעד את האירוע ולהוכיח כי מדובר בחתונה בניגוד לחוק | תיעוד העימות

ענבר טויזר
פורסם:
הקישור הועתק

בקהילה הברסלבית הסגורה ביבנאל, נערכה אתמול (רביעי) חתונה במסווה של "טקס אירוסין" בין גבר כבן 30 לבין קטינה בת 15. פורשים מהקהילה שנאבקים בתופעה הפסולה של נישואי קטינים, הגיעו למקום כדי לתעד את האירוע והותקפו. כדי לחמוק מהחוק, מכנים זאת בני הקהילה "מסיבת אירוסין". במשטרה טוענים כי הטקס נעשה במחשכים כדי לחמוק מרשויות החוק, וגם מוודאים בקהילה שאין תיעוד של הטקס.

בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות מערב החתונה נשמעים חברי הקהילה מרחיקים את המצלמים ומקללים אותם. בשלב מסוים, מגיעים האב והאחות של הכלה וטוענים: "אחותי בת 18", ופורשת הקהילה עונה לה: "אתה מחתן את הבת שלך הקטינה עם גבר בן 30. אחותך בכיתה שלי, היא בת 15.5 והיא מתחתנת עם גבר בן 30". בשלב זה הכלה הקטינה בעצמה מצטרפת ואומרת: "מי שבחר בזה זאת אני ואני לא ילדה מסכנה".

כבר שנים שהרשות המקומית מתעלמת מנישואי הקטינים ביבנאל, ואחד מחבריה אף תועד מעודד את קיומה של החתונה בקבוצת ווטסאפ. בן צבי רחמים, חבר במועצה המקומית יבנאל בירך: "מזל טוב לידידינו היקר יוסף נחמיה לרגל סגירת הוורט. שבירת צלחת עם הרב הצדיק ב-20:30 בציון מוהרא"ש, כולם מוזמנים". האירוע הדרדר לאלימות, קללות וזריקת אבנים.

המשטרה הוזעקה למקום והשוטרים שהגיעו, הסתובבו מבלי לעצור אף אחד. במשטרה מסרו כי המתלוננת אמרה לשוטרים שהיא תגיע להגיש תלונה במשטרה, וכי טענות על אלימות ייבדקו.

לפני כחמש שנים פורסם תחקיר במהדורה המרכזית על נישואי קטינים בקהילה הסגורה ביבנאל.