N12
פרסומת

מאות חרדים התפרעו על דוח שגרתי לעריק, שוטר תועד מתחנן על נפשו

מהומה במחסום מכבים: מאות התעמתו עם שוטרים לאחר מתן דוח לעריק שנסע בלי טסט • ניידת הושחתה, צמיגיה נוקבו

אלי הירשמן
פורסם:
הקישור הועתק

מאות חרדים הוזעקו הלילה (בין רביעי לחמישי) למחסום מכבים בכביש 443 לאחר שמערכת "צבע שחור", שמזעיקה פעילים כדי למנוע מעצר עריקים ומשתמטים, הופעלה. האירוע, שהחל כבדיקה שגרתית של רכב, התדרדר במהירות לעימותים אלימים שכללו נזק לרכוש משטרתי וקטטות עם אזרחים.

לפי המשטרה, שוטרי תחנת מודיעין עילית עצרו לבדיקה רכב שעורר את חשדם באזור המחסום. בבדיקת הרכב התברר כי הנהג, תושב העיר בשנות ה-20 לחייו, נהג ברכב שבו לא בוצע טסט במשך יותר משנה. לאחר שהנהג טופל תעבורתית, קיבל את הדוח ושוחרר, הופעלה מערכת "צבע שחור" הפנימית של הקהילה החרדית, ומאות אנשים נהרו למקום.

בתיעודים מהזירה נראים המוחים כשהם מנקבים את צמיגי ניידת המשטרה וגורמים לה נזק, בעוד קטטות אלימות מתפתחות בין החרדים לבין עוברי אורח שנקלעו למקום. באחד הסרטונים נראה שוטר כשהוא פונה לקבוצת המוחים. "רציתם לתת דוח, תקבלו אנרכיה", אמר אחד המפגינים לשוטר והוסיף: "ככה זה עובד היום".

השוטר מצדו התגונן והתחנן בפניהם ותועד אומר להם: "לא, כולה רצו לתת דוח - גם את זה לא נתנו! זה העניין". מפגין אחר צעק על השוטר כי "לא תעצרו בחורי ישיבות", ואילו הוא השיב: "אני יודע, אני יודע"".

ההתפרעות שאחרי יום המחאה

המהומה האלימה הזו התרחשה שעות לאחר "יום השיבוש החרדי" במחאה על מעצר עריקים ומשתמטים מגיוס לצבא. המחאה כללה שיירות שיצאו מ-19 מוקדים ברחבי המדינה ונסעו באיטיות עד לכלא 10 שליד כפר יונה, שם עצורים כמה עריקים שמסרבים להתגייס לצבא. אלפים רבים של חרדים השתתפו במחאה הזו, והביאו לעומסי תנועה כבדים שנמשכו שעות ארוכות. עימותים קשים נצפו גם בערד, שם נראה עובר אורח מכה מפגין, ובסרטון נוסף עשרות נערים רודפים אחר מפגינים בשכונת מגורים.

פרסומת

ח"כ מאיר פרוש מיהדות התורה שנסע באחת השיירות, אמר בסיום יום המחאה כי "זכינו לקדש שם שמים! הוכחנו היום שאין דרך בלי דרך התורה. המסר שיצא מבין אלפי השמשות הוא חד וברור: 'עד כאן!'. הציבור החרדי חדל מלשתוק מול רמיסת עולם התורה, הגזירות והסנקציות, והוא ניצב כחומה בצורה מאחורי אסירי עולם התורה".