"אחי הוצא להורג": דוד דנינו נגד יועץ רה"מ יונתן אוריך
אחיו של אורי דנינו שנרצח במנהרות חמאס תקף את יועץ רה"מ על השימוש בביטוי "הוצאה להורג" בתגובה להחלטה על הגשת כתב אישום נגדו • הוא האשים את אוריך בסחר בדם הגיבורים כדי לטהר את שמו של נתניהו: "כולנו זוכרים מה היה שם, זה מקומם"

דוד דנינו, אחיו של אורי דנינו ז"ל שנרצח בשבי חמאס, מתח הבוקר (ראשון) ביקורת חריפה על יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה, בעקבות התבטאותו ש"היועמ"שית היוצאת ויתרה לי על הוצאה להורג". "אחי אורי הוא זה שהוצא להורג באכזריות במנהרה חשוכה", הזכיר דוד.
בריאיון לגדעון אוקו ועמיחי אתאלי ב-103FM הסביר דוד מדוע החליט לכתוב ליועץ הנאשם בפלילים כי סחר בדם הגיבורים כדי לטהר את שמו של ביבי: "אני נכנס לטוויטר ורואה את הבן אדם עושה צחוק. אין לי בעיה שבן אדם יגיד מה שהוא רוצה על הכול, שיגיד שהוא חף מפשע ולא עשה את זה. אבל כשאתה משתמש במילים הציניות של 'ויתר לי על הוצאה להורג', בזמן שכולנו זוכרים מה היה שם, זה מקומם. המטרה של הציוץ שלי הייתה לנסות להוריד אותו לקרקע, ושיהיה לו קצת בושה על הפנים".
"היו 6 חטופים שהיו צריכים להשתחרר בעסקה הראשונה ביום ה-55", הזכיר דוד. "היו שם שתי נשים, אזרח זר ושניים שהיו פצועים. לקחו אותם מהמנהרות בשביל לשחרר אותם. האנשים האלה נשארו שם עוד קרוב ל-300 ימים, ובסוף ירו בהם והוציאו אותם להורג במנהרה החשוכה הזאת. ואתה כותב 'ויתר לי על ההוצאה להורג'?".

בשבוע שעבר הודיעה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה על החלטתה להגיש כתב אישום חמור נגד אוריך בפרשת "הבילד", שנחקרה בלהב 433. לפי ההחלטה, אוריך יואשם בעבירה של מסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, וכן בעבירה של החזקת ידיעה סודית והשמדת ראיה.

לפי החשד, ההדלפה לבילד הגרמני של המסמך הסודי והרגיש שיוחס לבכירי חמאס, נועדה להסיט את השיח מרצח 6 החטופים במנהרות ברפיח, שאחריו התקיימו הפגנות סוערות נגד הממשלה.
