הטענות להתעמרות במשרד רה"מ נתניהו: השפלות וזריקת מזון על עובדת המזנון
עובדת מזנון במשרד ראש הממשלה פנתה לבית הדין האזורי בירושלים בבקשה לסעד, אחרי שלדבריה היא פוטרה שלא כדין • היא טוענת כי אשת ראש הממשלה שרה נתניהו התעמרה בה • בפנייתה מתארת העובדת בין היתר אירוע שבו לאחר שהגישה ארוחת בוקר לראש הממשלה ורעייתו - זרקה לעברה רעייתו זיתים ועגבניות • תגובת משרד רה"מ: הטענות אינן נכונות

אישה בת 49 שמועסקת במשך כשנתיים כ"עובדת מזנון" במשרד ראש הממשלה טוענת שפוטרה אחרי ש"סר חינה בעיני אשת ראש הממשלה". בבקשת סעד שהעבירה העובדת, אם חד-הורית, לבית המשפט - היא טוענת כי בעבודתה חוותה עלבון, פגיעה בכבודה והשפלה קשה, הקטנה וביזוי, והיא אף מתארת אווירה של פחד מפני אשת ראש הממשלה.
העובדת, שבפועל אחראית לכל היבטי ההסעדה של ראש הממשלה, מתארת שני אירועים קשים שאותם חוותה לטענתה. באחד מהמקרים, העובדת עבדה במשמרת בוקר, הגיעה לעבודה ולבקשת ראש הממשלה נגשה למטבח להכין ארוחת בוקר עבורו ועבור רעייתו. בעת שנכנסה לחדר העבודה של ראש הממשלה עם מגש ועליו ארוחת הבוקר שכללה חביתה וסלט, הייתה במקום אשת ראש הממשלה. היא הביטה בארוחת הבוקר והטיחה בזעם בעובדת כי כמות העגבניות, הבצל והזיתים גדולה מדי, וזרקה על העובדת חתיכות עגבנייה וזיתים שהיו במגש ארוחת הבוקר, וזאת לעיני ראש הממשלה.

לטענת העובדת, העגבניות והזיתים פגעו בבגדיה באזור החזה ולכלכו אותם. במקביל, צעקה אשת ראש הממשלה והאשימה את העובדת שהיא אינה אוהבת את ראש הממשלה ואותה, ומנסה לפגוע בהם. העובדת ההמומה הסתובבה לאחור ויצאה במנוסה מהחדר. כשהיא נסערת, היא פרצה בבכי ומיהרה לספר על האירוע לממונים עליה במשרד רה"מ, שם ניסו לנחם אותה ולהרגיע אותה. למרות זאת היא המשיכה לעבוד שם.
המומה ומפוחדת, מבינה העובדת לפי טענתה כי מעסיקיה שערים להתנהגות הפוגענית כלפיה לא יעשו דבר כדי להגן עליה, ואז היא מתארת אירוע נוסף. הממונה על העובדת פנתה אליה בוואטסאפ וביקשה ממנה כי תכין עבור אשת ראש הממשלה חמגשית עם מזון. למחרת התקבלה אצל העובדת הודעת וואטסאפ מהממונה עליה, ולפיה אשת ראש הממשלה טענה כי הייתה שערה בחמגשית הירקות. העובדת מיהרה להתנצל.


אירוע זה עורר פחד גדול אצל העובדת והממונים עליה במשרד ראש הממשלה מפני תגובת אשת ראש הממשלה. הפחד היה לכאורה מוצדק. כעבור מספר ימים, לאחר פגישה מדינית חשובה ביותר של ראש הממשלה, ניגשה הממונה לעובדת ואמרה לה כי מרגע זה ואילך חל איסור מוחלט עליה לפגוש את ראש הממשלה. מרגע זה נמסר לה כי "היא בעונש לא לפגוש את ראש הממשלה, אלא רק להכין עבורו מזון ולהשאירו בפתח הלשכה".
זה לא נעצר שם. העובדת טוענת שימים אחר כך באמצע משמרת ביום שבת קיבלה הנחיה לעזוב את העבודה מיד. בוכה ומושפלת היא עזבה את המעון הרשמי. למחרת הודיעו לה כי היא מפוטרת. בזימון לשימוע נטען כי היא פוטרה בשל חוסר שביעות רצון מעבודתה. עכשיו היא מבקשת באמצעות עורכת הדין איילה הוניגמן מבית הדין לעבודה בירושלים שיקבע כי פיטוריה נעשו בניגוד לדין. היא מבקשת לחזור לתפקידה המקורי כעובדת מזנון במשרד ראש הממשלה.

ממשרד ראש הממשלה נמסר: "משרד ראש הממשלה מבהיר כי מדובר בעובדת של חברה קבלנית אשר הועסקה במשרד, ולא בעובדת משרד ראש הממשלה. יודגש באופן חד-משמעי כי לעובדת אין ולא היה כל קשר לרעיית ראש הממשלה, והיא כלל לא הועסקה במעון ראש הממשלה. העסקתה של העובדת הופסקה על-ידי החברה הקבלנית בלבד, ובהתאם לשיקוליה המקצועיים, לאחר שהועלו בעניינה סוגיות שחזרו בעניין תפקודה הלקוי. הטענות המועלות בפנייה אינן נכונות והן שקר מוחלט".
מטעמה של שרה נתניהו נמסר: "מדובר בשקרים מוחלטים וסיפורים הזויים שלא היו ולא נבראו ומהווים לשון הרע. בין הגברת נתניהו לבין עובדת הקבלן לא היה ולא קיים שום קשר או מגע, ולו הקטן ביותר. מדובר בעובדת קבלן שמועסקת במזנון משרד ראש הממשלה וכלל אינה נמצאת בסביבת מעון ראש הממשלה, כך שכל הטענות שלכם הם שקר מוחלט. שוב אותה שיטה: לשקר ולהכפיש את שרה נתניהו, בניסיון ציני לסחוט כספים מהמדינה. גם הפעם מדובר שקריות ומנותקות מהמציאות".
